| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 17:02 Заглавие: Panasonic TC-21SRCP изключва захранването. |
|
|
| Колеги,въпросното ТВ изключва при по светъл кадър.Когато намаля ускоряващото си бачка но е тъмен.Захранванията са в норма.Смених С-тата и STR 51424 - проблема си остана.Имал съм такъв случай и се е оказвало кино но според клента преди гръмотевците си е работел нормално и затова не съм пробвал друг кинескоп.Не мога да видя нищо дефектно по захранването.Някаква насока?ТДА8362? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 17:38 Заглавие: |
|
|
Имам спомен за такъв случай и е от процесора. Между другото, контраста нормално ли се регулира? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 18:26 Заглавие: |
|
|
Имал съм поне 4-5 случая в които на по-светъл кадър тия панасоници замазват ,свиват леко картината ,чува се едно особено дзънкане в кинескопа и сработва защитата...
Винаги е било кинескоп _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 22:52 Заглавие: |
|
|
| Ако елементите за защита по ABL са изправни залагам на процесор (некоректно управление на контраста - лошо компенсиране по ABL - задейства защитата). Случай от практиката - много. |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 5:31 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Между другото, контраста нормално ли се регулира? |
Да |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 6:47 Заглавие: |
|
|
Моя съвет е все пак да пробваш шасито на друг кинескоп...
Не вярвай много на приказките на клиентите... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 9:07 Заглавие: |
|
|
| 90% просесор,но може да се оправи(ако не бъркам шасито) без дасе сменя процесора. abl мисля че отиваше и до процесора. просто откачаш това краче н а процесора . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 22:55 Заглавие: |
|
|
| venelin написа: | | 90% просесор,но може да се оправи(ако не бъркам шасито) без дасе сменя процесора. abl мисля че отиваше и до процесора. просто откачаш това краче н а процесора . |
Може, като се изключи или модифицира ABL защитата. |
|
|
 |
|