Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пак за НЧУ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:01    Заглавие: Пак за НЧУ Отговорете с цитат

Изрових два трафа/300 и 650 ватови/и ми се ще да направя два усилвателя-съотв.:2*100 & 2*200 вата.Какво е мнението на колегите за тези от книгата "Мощни НЧУ" на Александър Савов,на страници 88 и 112.Някой правил ли ги е,и как се"държат".Единия от тях е с Дарлингтони,но при нужда,ще ги заместя със съставни.Необходими са ми солидна мощност и добър звук.По принцип съм предубеден относно "леснотийте" от разни КИТ-ове,но съм готов да чуя мнения и за тях.Преди време правих платката на въздесъщия КУАД 405,но някъде изчезна,заедно с документацията за него.Знам,че темата е дъвкана доста,но ме интересуват,най вече мнения за усилвателите от споменатата книга.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 5:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Я разгледай това: http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=6

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
famoza7
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 17:05    Заглавие: Re: Пак за НЧУ Отговорете с цитат

helios написа:
Изрових два трафа/300 и 650 ватови/и ми се ще да направя два усилвателя-съотв.:2*100 & 2*200 вата.Какво е мнението на колегите за тези от книгата "Мощни НЧУ" на Александър Савов,на страници 88 и 112.Някой правил ли ги е,и как се"държат".Единия от тях е с Дарлингтони,но при нужда,ще ги заместя със съставни.Необходими са ми солидна мощност и добър звук.По принцип съм предубеден относно "леснотийте" от разни КИТ-ове,но съм готов да чуя мнения и за тях.Преди време правих платката на въздесъщия КУАД 405,но някъде изчезна,заедно с документацията за него.Знам,че темата е дъвкана доста,но ме интересуват,най вече мнения за усилвателите от споменатата книга.
Ако трансформаторите ти изкарват 35 волта с тази мощност ще можеш да си направиш ето това http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/S/T/K/4/STK4241II.shtml Самото стъпало струва 38 лева,но си заслужава.Аз си го изработих и съм много доволен.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Първата схема е типова от началото на НЧУ със диференциални входове ,работи прилично ,втората може да има проблем с клатенето на крайните защото драйвера е със 10мА ток имаше една тема с подобно стъпало. Крайните пък са във ОЕ ,което подобрява използваемостта на захранващото напрежение. Не съм ги правил.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети