| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
polty Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:03 Заглавие: Схема за реверсиране на ел. двигател? |
|
|
Здравейте.
Необходима ми е схема за реверсиране на трифазен асинхронен ел. двигател.
Ако може да dadete линк или ми пратите схемата на е-мейл: [email protected]
Благодаря ви предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elozew Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
| Ами просто сменяш местата на две от фазите с каквато и да е релейна схема. |
|
|
 |
gengan Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:16 Заглавие: реверсиране |
|
|
| Схемата е доста стандартна, два контактора, три бутана и една защита, всеки грамотен елтехник трябва да я знае и да миже да я направи. Ако наистина ти трябва и схемата, ще ти я изрисувам набързо и ще ти я пратя. |
|
|
 |
polty Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:36 Заглавие: |
|
|
Схемата е доста проста и елемемтарна за вас - напредналите. А аз съм много бос в тази област, но така ми се наложи в момента да знам схема за реверсиране. Не ми е спешна схемата- просто ако случайно някой знае сайт ...  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 0:18 Заглавие: |
|
|
Ето схемата в атача. Но внимавай при свързването!
Обърни внимание на следното: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не допускай двата контактора да включат едновременно, защото ще свържат накъсо риверсираните фази и ще бъде едно стабилно БУУУУМ!!!
Такова нещо се предотвратява посредством нормално затворените контакти-намотката на контактор 1 минава през нормално затворения контакт на контактор 2, а на контактор 2-през нормално затворения на контактор 1. Така щом включи единият контактор, изключва възможността за включване на другия(при включването нормално затвореният контакт прекъсва веригата на намотката на другия)
Не съм го начертал, че ще ти бъде сложничко за разчитане на схемата, предполагам. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
То има пускатели с реверсиране, но ако държиш сам да направиш нещо за реверсиране, вземаш един превключващ шалтер оразмерен за тока на двигателя (и за напрежението) и си готов:
 |
|
|
 |
|