| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 18:46 Заглавие: |
|
|
| Когато дам на късо Е-К на Q685 напрежението пада на 75 волта , но пак има пулсации с ниска честота. В работен режим всичко е добре.И въобще някой ще ми каже ли защо е необходимо да се намалява напрежението в дежурен режим. Повечето телевизори си работят с номиналното напрежение в дежурен режим. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | Когато дам на късо Е-К на Q685 напрежението пада на 75 волта , но пак има пулсации с ниска честота... | Става въпрос за Q686, а не за Q685. Не е фатално напр. да е 110 на Sby, но тези пулсации показват, че има някакъв проблем, който е по-добре да оправиш навреме. Успех! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:56 Заглавие: |
|
|
| но те ги няма в работен режим,а като дам на късо 686 импулсното изключва, защото той е емитерен повторител и като го дам на късо се вдига тока на оптрона инапрежението пада много след това пак се включва и се получава нискочестотен генератор. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 21:51 Заглавие: |
|
|
| Аз съм си записал,че TV2K си подържа 110v при Pow.On и при St-By. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 22:11 Заглавие: |
|
|
колега,отпойте и транзистора 609 ,освен това напрежението +15.2в
от ц633(1000/25)отива към тда1905-тази верига също трябва да прекъснете(като възможен завишен товар).Остава ис 601+5ва за
деж.режим на процесора (малка консумация).
При това положение разрядната верига на ц633-(15+300к най-малко)
=стабилно напрежение на ц633 постоянен базов ток
стабилно изходно +В
УСПЕХ ,ЛЕКА НОЩ.
и САМО ЛЕВСКИ!
нищо лично срещу нелевскарите  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 0:58 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | но те ги няма в работен режим,а като дам на късо 686 импулсното изключва, защото той е емитерен повторител... | Прав си за емитерния повторител. Разгледах по-внимателно схемата и видях че съм сбъркал за Q686. Но въпреки това, ако неговото усилване е нестабилно, все още е в кръга на заподозрените за пулсациите и нестаб. напр. на Sby. За Sby 15-те волта трябва да са поне 7-8 за 7805 и съответно +В да е поне 60-70. Ако бяха 110 нямаше да има нужда от Q685, Q686, D685 и др. елементи около тях. На твое място щях да проверя посочените в горните постове 3-4 вериги за повишен товар на Sby и да сменя още 2-3 елемента като оптрона, Q611 и Q612. Успех! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:05 Заглавие: |
|
|
| Повишен товар няма, проверил съм със милиамперметър. За сега съм запушил 685 и напрежението е 110 волта и в дежурен и работен режим.Не виждам смисъл да сменям оптрона , защото захранването си работи- изследвал съм го под различен товар. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | ... За сега съм запушил 685 и напрежението е 110 волта и в дежурен и работен режим... | Това си го беше намислил още в началото | jivko написа: | | Когато няма товар в режим st. импулсното започва да работи на много ниска четота а тези пулсации не могат да се филтрират и при точно определена такава започва да се чува от сърцевината на трафа... | Когато няма товар на Sby честотата обикновено се вдига, а тези пулсации показват, че има някакъв проблем.
Освен това е важно информацията, която подаваш да е точна. Ето какво си писал в началото: | jivko написа: | | ... Когато дам на късо колектор-емитер на Q685 напрежението става 75V и е добре, но явно при работа той не може да се отпуши достатъчно... | Така насочваш към процесора и веригите преди транзистора /Q685/. А ето какво си писал след това: | jivko написа: | | Когато дам на късо Е-К на Q685 напрежението пада на 75 волта , но пак има пулсации с ниска честота... | Това показва, че проблема е точно в обратната посока, веригата след транзистора /Q685/ до базата на импулсния. Някой от елементите в тази верига /Q686, оптрона, Q611, Q612/ дава фира при определена честота, при определено напр. или при определен ток. Това няма как да го измериш и единствения начин за проверка е като го смениш. А доколкото разбирам, все още не си сменил нито един от елементите в тази верига. Успех! |
|
|
 |
|