| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:11 Заглавие: Зов за помощ! (IR transmitter) |
|
|
Моля някой да ми каже как да си направя схемичка, която като се свърже към IR светодиод и да излъчва сигнали, наподобяващи тези на дистанционното управление. Целта е да се задейства IR приемник за TV. Той има вградена ИС за усилвател, която същевременно праща към процесора само приетите импулсните сигнали (като тези на ДУ). Т. е. ако приемника е в обхвата просто на IR светодиод, на изхода му първоначално ще се получи за миг лог.1, но веднага след това тя ще стане нула. Устройството, което правя е алармена система.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:25 Заглавие: |
|
|
На мен лично не ми стана ясно точно какво искаш да направиш, но за целта има готови трансмитери (кодери).
За целта е необходимо все пак да е ясно какъв тип приемник мислиш да ползваш защото от това до някъде зависи и какъв да бъде трансмитера.
Ако целта е просто да ти сработи приемника, без да е важно какво точно ще се получи на изхода и един моновибратор би ти свършил работа, но пак зависи какъв ти е приемника. |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 8:26 Заглавие: IR |
|
|
| Най добре използвай т.н. кодер-декодер схемички ,които излъчват определена кодова комбинация -има ги в Комет ,трябва само да си намериш апликейшън и да го приложиш. Тоака няма да имаш фалшиви сработвания ,щом е за охранителна система! Успех! |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 12:15 Заглавие: |
|
|
Аз направих една схема на неомонтана - "Мигащ светодиод", като настроих честотата чрез един кондензатор. Нямам осцилоскоп, за начало турям обикновен светодиод, за да видя как мига, а накрая го заменям с ИЧ. Но не се получава нужната сила на излъчване. Задавам си въпроса "С какво напрежение се захранват тия пусти светодиоди!?". Някой ако знае да напише pls! Между другото като стана дума за светодиоди, нещо не ми провървя с белите ярки - купих си 1 и го опуках. С обикновени не ми се е случвало такова чудо . |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 17:54 Заглавие: |
|
|
| Тук не е въпроса до сила на излъчване .Стандартните фотоприемници от ТВ имат тясна честотна лента някъде към 30-40 килохерца и твоето мигане въобще не го усилват ! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 9:24 Заглавие: ето това ти трябва ако съм разбрал правилно |
|
|
http://www.wenzel.com/pdffiles/april1st.pdf
Става дума за схема, която излъчва сигнали като на дистанционното, схемата е правена за блокиране на дистанционно управление за телевизор.  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|