Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зов за помощ! (IR transmitter)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:11    Заглавие: Зов за помощ! (IR transmitter) Отговорете с цитат

Моля някой да ми каже как да си направя схемичка, която като се свърже към IR светодиод и да излъчва сигнали, наподобяващи тези на дистанционното управление. Целта е да се задейства IR приемник за TV. Той има вградена ИС за усилвател, която същевременно праща към процесора само приетите импулсните сигнали (като тези на ДУ). Т. е. ако приемника е в обхвата просто на IR светодиод, на изхода му първоначално ще се получи за миг лог.1, но веднага след това тя ще стане нула. Устройството, което правя е алармена система. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен лично не ми стана ясно точно какво искаш да направиш, но за целта има готови трансмитери (кодери).
За целта е необходимо все пак да е ясно какъв тип приемник мислиш да ползваш защото от това до някъде зависи и какъв да бъде трансмитера.
Ако целта е просто да ти сработи приемника, без да е важно какво точно ще се получи на изхода и един моновибратор би ти свършил работа, но пак зависи какъв ти е приемника.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2004 0:28    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.commlinx.com.au/schematics.htm

е, не мога да се сетя кой пусна този линк, но има МНОГО схеми и цял раздел за ИЧ
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2004 8:26    Заглавие: IR Отговорете с цитат

Най добре използвай т.н. кодер-декодер схемички ,които излъчват определена кодова комбинация -има ги в Комет ,трябва само да си намериш апликейшън и да го приложиш. Тоака няма да имаш фалшиви сработвания ,щом е за охранителна система! Успех!
Върнете се в началото
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз направих една схема на неомонтана - "Мигащ светодиод", като настроих честотата чрез един кондензатор. Нямам осцилоскоп, за начало турям обикновен светодиод, за да видя как мига, а накрая го заменям с ИЧ. Но не се получава нужната сила на излъчване. Задавам си въпроса "С какво напрежение се захранват тия пусти светодиоди!?". Някой ако знае да напише pls! Между другото като стана дума за светодиоди, нещо не ми провървя с белите ярки - купих си 1 и го опуках. С обикновени не ми се е случвало такова чудо Question .
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук не е въпроса до сила на излъчване .Стандартните фотоприемници от ТВ имат тясна честотна лента някъде към 30-40 килохерца и твоето мигане въобще не го усилват !
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 9:24    Заглавие: ето това ти трябва ако съм разбрал правилно Отговорете с цитат

http://www.wenzel.com/pdffiles/april1st.pdf

Става дума за схема, която излъчва сигнали като на дистанционното, схемата е правена за блокиране на дистанционно управление за телевизор. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети