| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 17:30 Заглавие: Монитор SAMSUNG SYNCMASTER 755DFX порозовява |
|
|
Проблема се появи след като му свалих пластмасите за пребоядисване.Мислех че съм бутнал някой кабел но като ги проверих пак същата работа.
Монитора не винаги предава розово а от време на време и по различно време,като го чукна се оправя.Картината се вижда порозовяла.Случва се да потрепти розовия цвят и тогава да се намести на десктопа проверих и VGA кабела но без особен успех.
Иначе всичко останало си работи. Пробвах и с друга видео карта пак същото.
Предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 17:48 Заглавие: |
|
|
| Търси калпави спойки на някой кабел (куплунг) по RGB-то. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Търси калпави спойки на някой кабел (куплунг) по RGB-то. |
И въобще по цялата платка на кинескопа търси кофти спойки...И гледай като и махаш ламарините с които е обшита да не счупиш екрана и внимавай че там има разни убави напрежения...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 19:58 Заглавие: |
|
|
Еми проверих пак кабелите дали не са хлабави и ги изкарах и вкарах на ново припоих и спойките на куплунгите и около тях и за сега проблеми няма да се надявам че и за напред ще е така.
Но както писа RC май проблема е в кабела на RGB-то щото е доста хлабава връзката ако пак се появи ще го припоя с малка силикон да не мърда.
Все пак мерси и на двамата за помоща  |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 19:47 Заглавие: |
|
|
Здравейте проблема пак се появи без да пипам нищо дори не съм и бутвал монитора да не говорим за кабелите.Пак започна да порозовява от самосебе си когато сложа капака, без него не трепва.
Чуквам от сам от там нищо, като сложа капака и като го бутна леко и става розов.Проверявах кабели и спойки и куплунги и пак нищо.
Поразмърдъх RGB кабела леко когато е включен но пак нищо, беше ме страх да не ми се изпрай прическата от статичното електричество.
Незнам какво друго да търся. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 10:20 Заглавие: |
|
|
Сваляй платката на кинескопа,махаш ламарините и препойваш всичко наред,нищо че спойките изглеждат добре.Особенно крачетата на цокъла на кинескопа .Крачетата на транзисторите също/ако е с транзистори/,въобще всички по високи,стърчащи елементи.За да не те е страх от напрежението на конд.и кинескопа го остави до другия ден изключен ,той ще се разреди.Сега видях ,че и колегата Bojilov го е написал същото .Послушай го. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 12:30 Заглавие: |
|
|
Имал съм такива ядове с моя СТХ , оказа се че е калпав куплунга на RGB кабела на платката на кинескопа, след като разкарах куплунга и си запоих кабелита директно 2 години не е мръднал _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
|