|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 20:19 Заглавие: |
|
|
| Това за честотата е ясно/грубо 20000-30000 към 50 херца/.Виждал съм варианта,за който писах,та за това.А иначе това,което предлагаш със сигурност е по- сигурното. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
Off/
Варианти всякакви, какви са и що са е друг въпрос (въпреки, че са в неща които се продават в магазина, но това е друг въпрос).
Направи другото (основното), пък ако възникне такъв проблем - ще го мислим. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 21:13 Заглавие: |
|
|
| Предложете лепило за слепване на сърцевините на трафовете.Лентови са/близнаци,по 200 вата всеки,за 2 по 120 вата на канал/,и след пренавиването им,освен добро пристягане си иска и залепване. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 21:24 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Твоите е добре да са екранирани като се затворят в метална кутия. |
И то от магнитопроводящ метал -стомана ,желязо или най добре пермалой ,но трудно се намира и обработва. Мед,или алуминий НЕ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 21:34 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Цитат: | | Твоите е добре да са екранирани като се затворят в метална кутия. |
И то от магнитопроводящ метал -стомана ,желязо или най добре пермалой ,но трудно се намира и обработва. Мед,или алуминий НЕ! |
ОК!Имам една тънка ламарина/магнита я "пипа"/,но е калайдисана.Имам и друга подобна,поцинкована.Някакъв проблем с тях? |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 5:54 Заглавие: |
|
|
Ами аз и лепило ще ти предложа,ама от де ще намериш меки феритни чашки-изобщо не зная!На времето в Радиоклуба имахме стари руски военни радиостанции от които дърпахме туй-онуй.Та в тях имаше такива ферити-меки,стържат се ножче.Троши се един такъв ферит,слага се в шишенце и се залива с коресилин.След ден-два се получав каша,гъстотата на която се сещаш как да регулираш.Та преди да сглобиш трафовте,мажеш челата с това нещо и стягаш.Ако и след това бръмкат-парафинова баня и вече посмъртно няма да ги чуеш.
Я виж колко хубаво си приказваме!Защо не вземеш да се регистрираш  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 11:41 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Ами аз и лепило ще ти предложа,ама от де ще намериш меки феритни чашки-изобщо не зная!На времето в Радиоклуба имахме стари руски военни радиостанции от които дърпахме туй-онуй.Та в тях имаше такива ферити-меки,стържат се ножче.Троши се един такъв ферит,слага се в шишенце и се залива с коресилин.След ден-два се получав каша,гъстотата на която се сещаш как да регулираш.Та преди да сглобиш трафовте,мажеш челата с това нещо и стягаш.Ако и след това бръмкат-парафинова баня и вече посмъртно няма да ги чуеш.
Я виж колко хубаво си приказваме!Защо не вземеш да се регистрираш  |
Това за лепилото-добре,но май се отнася за един по -друг/поотминал/ период .Едва ли бих намерил точно от тези "чашки" .Оригинално,трафа беше залепен с нещо,което определям като епоксидна смола.Ще му търся цаката някак.Полусърцевините си лягат много добре,така,че ще се получи.
Благодаря на всички за мненията! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|