|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MegatroniC Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 9:59 Заглавие: |
|
|
| Здравейте, съжалявам че отварям на ново тази тема, но ми се налага да работя с оркад а не съм наясно с някои неща. Та въпроса ми е- защо когато в схематикс разположа някакъв елемент, в проперти едитора не ми задава фоотпринта на елемента. Това ме затруднява при понататъшна работа когато искам да започна с проектирането на печатната платка. Ако има друг начин, по който да прехвърля схемата за да и направя печатната платка, без да трява ръчно да задавам фоотпринта на всеки елемент, моля помогнете. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 16:23 Заглавие: |
|
|
| Ако взимаш елемента директно от библиотеките и не му прикрепваш подходящ шаблон,то е ясно,че Оркада сам няма да му прикрепи такъв,защото един и същи елемент понякога е в най различни корпуси.Да не говорим за пасивните елементи.Хубаво е да си направиш библиотека с най-използваните елементи,на които предварително да прикрепиш шаблони,които естествено трябва да си запаметиш на отделно място на компа,та когато стане време за форматиране на диска да не ги загубиш за винаги. |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
|
|
 |
Nikolov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 6:09 Заглавие: |
|
|
| По принцип всеки ползва това с което е свикнал.От богатия ми опит в работата с програми за чертаене на схеми и проектиране на платки съм установил,че ако програмата няма библиотечни редактори по-добре не се захващай с нея. А почти всички свободно разпространяващи се програми са точно такива.Но все си мисля,че точно тази тема е Оркад и е коректно да се пише за него тук. |
|
|
 |
mitkootbg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 6:47 Заглавие: Програма за чертане не електронни схеми платки |
|
|
| От известно време търся някаква работеща и подходяща за мен(начинаещ) програма за чертане на схеми и плаки като Protel или OrCAD но за сега попадам само на неработещи такива. Protel-a, който инсталирах(Altium Designer6.0) се оказа твъде тежък за моята машина-иска 1GB RAM и 3GHz процесор. Нокакто и да е OrCAD-a(10.5) пък не успях да го подкарам въпреки крака и инсрукциите за ползването му, които бяха дадени с него. Не знам дали причината е в мен или крака не работи но ви моля кажете от къде може да се намери работеща (макар и не последна версия) на такава програма. Благодаря предварително |
|
|
 |
julien81 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 12:42 Заглавие: Помощ за OrCAD |
|
|
| Здравейте, моля ви кажете ми от къде да си намеря библиотеки за елементи, които ги няма в стандартните в програмата?Например трябва ми RF receiver и искам да е RXAM4SF на АUREL как да го направя има ли го някъде и ако не кажете алтернативата моля kak става |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 16:54 Заглавие: |
|
|
| Най напред си правиш "картинката" на ресивъра в кепчъра,после си правиш футпринта в лейаута,"прикрепваш" го на "картинката" и си готов.В дейташиита на много елементи и модули има чертеж,на препоръчителен футпринт от производителя,което улеснява нещата.. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 17:57 Заглавие: |
|
|
Горното е в случай че ти трябва модел за изчертаване на схемата и платката. За симулации с PSpice си трябва PSpice модел, който обикновено се дава от производителя. За такъв тип сложен модул обаче, силно се съмнявам че може да се намери. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 7:17 Заглавие: |
|
|
| Моля Ви кажете ми само на кратко къде да отида в програмата като падащи менюта и т.н. да си направя "картинката" на ресивъра в кепчъра , а аз 6те чертая после:) |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 13:52 Заглавие: |
|
|
Правиш си проекта в който чертаеш схемата, фокусираш върху прозорчето на проекта - това с дървото на съдърйимите файлове, от меню File -> New -> Library. Създава нова библиотека и я асоциира автоматично с проекта. Появява се в дървото. С дясно копче върху библиотеката и "New Part". Оттам действаш. Имаш отстрани ToolBox с чертички, квадратчета и пинове. На пиновете можеш да казваш имена и номера. Номерата са важни за футпринта в Layout. Докато си в едитора за Part имаш меню Options->Part Properties. Там има други допълнителни настройки.
Като си готов със схемата, експортваш нетлиста към Layout, оттам AutoECO те пита за непознати корпуси и като стигнеш до твоя елемент си избираш подходящ корпус от библиотеката или си черташ нов.
Успех  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|