| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 12:40 Заглавие: |
|
|
Може да си проверите сам груповото табло.Тази сграда няма начин да няма гръмоотвод.Връзвате един кабел за гръмоотвода /шината му трябва да се вижда някъде по фасадата на сградата/и след това мерите напрежениетто между нулевата шина на общото ел.табло и гръмоотвода.Ако нулата е изместена почвате да тормозите Електроснабдяване,ако не е изместена проточвате един кабел от кранчето до таблото и мерите между нулевата шина и кабела вързан за кранчето, ако има напрежение както вие описвате 30в. започвате да отвивате бушоните на комшиите един по едн и там където изчезне напрежението там е утечката.Ако комшиите се расърдят и ви погнат да ви бият им обяснете че е за тяхно добро ,защото наистина може някой да даде фира  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 16:40 Заглавие: |
|
|
Нещо е много мъгляво тук,30 волта променливо напрежение едва ли биха се усетили на пипане в баня..Виж 80-90....  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
И каквото да си приказваме истината е една pepi_voinishki1957
е написал какво да се направи но аз ще добавя само че това трябва да го свърши някой който разбира от тоци.
Stoy40 явно не си се сблъсквал с тези 20-30волта затова ти е чудно мога да ти кажа че от такива утечки доста хора са пострадали. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 17:50 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | ...30 волта променливо напрежение едва ли биха се усетили на пипане в баня..Виж 80-90....  |
И аз съм на мнение че и 30 волта на мокро си се усещат, а щом има ЦЕЛИ 30 волта, нищо чудно да е утечка от силов кабел или развален уред, която може и да се повиши. Не е за подценяване и трябва да се провери, както описаха по-горе. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 19:57 Заглавие: |
|
|
| 30 волта често се осещат и на сухо , та каво остава за на мокро в банята, чувал съм че има хора които усещат напрежението върху клемите на автомобилен акумулатор. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 23:19 Заглавие: |
|
|
| Проверка на всички връзки на нулата в таблата. Ако е макар и леко разхлабена, може да се получи този ефект. Ако не е разхлабена, проблем е заземяването на нулата, което се поддържа от енергото. Може да има нагорял кабел на нулата. Ако накрая този кабел се прекъсне, при защитно зануляване тези 30 волта вече ще са 220!!! |
|
|
 |
andrew_hack Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 10:38 Заглавие: |
|
|
След като вдигнах голям шум в моя блок проблема мистериозно изчезна! Сигурното е, че проблема идва от някой мой съсед.
Естесвено това няма да отърве енергото или там както се казват от мойта жалба.
Да идват и да правят земно!  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
andrew_hack Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 10:58 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Някой тъп съсед вероятно иска да краде ток. Доста разисквания имаше по това във форума. |
Интересното е, че от енергото казаха същото. За мен това беше нова информация, но определено се връзва с проблема. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
| andrew_hack написа: | | Филипов написа: | | Някой тъп съсед вероятно иска да краде ток. Доста разисквания имаше по това във форума. |
Интересното е, че от енергото казаха същото. За мен това беше нова информация, но определено се връзва с проблема. |
Ами писах няколко поста ама кой да чете.Ето за това енергото са си направили замерванията и чао тях не ги интересува какво става след електромера и че някой ще го утрепе тока. |
|
|
 |
|