| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
torredo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 12:24 Заглавие: Гледане на филми от компа на телевизора |
|
|
Свързах си компа към телевизора, за да гледам филми. Но прочетох в един сайт, ако антената не ми е заземена или има предпазител (забравих какъв беше) трябва винаги да се разкача антената от телевизора иначе можело да ми изгори телевизора. Антената ми е външна на балкона, а кабелна нямам. Нещо не ми се връзва то по тази логика и без компа да ми е вързан към телевизора може да си изгори. Вярно ли е това  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 12:46 Заглавие: |
|
|
Спазвай си правилата да изключваш техниката от контакта,от
антената,от НЕТА при буреносно време и ще си гледаш 100 години!  |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 12:49 Заглавие: Re: Гледане на филми от компа на телевизора |
|
|
| torredo написа: | Свързах си компа към телевизора, за да гледам филми. Но прочетох в един сайт, ако антената не ми е заземена или има предпазител (забравих какъв беше) трябва винаги да се разкача антената от телевизора иначе можело да ми изгори телевизора. Антената ми е външна на балкона, а кабелна нямам. Нещо не ми се връзва то по тази логика и без компа да ми е вързан към телевизора може да си изгори. Вярно ли е това  |
няма тъкова нещо,просто входа за антената и тези дали ще са скарт,чинч и т.н.....са самостояелни входове в твоя случй.
По принцим не трябва да има проблбем,ама знашли...
Аз сам с Панасоник TV от 90-та година 26" и съм така,антената си е на буксата,а чинча е от s-video към лалтопа...  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
torredo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 12:51 Заглавие: |
|
|
| Комп ми е включен все едно имам видео. По време на буря ясно да се изключва ама във въпросната статия пише винаги. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 13:00 Заглавие: |
|
|
Подобна тема чепкахме веднъж.Колегата е написал ,че двата входа са самостоятелни,обаче масата им е обща.Аз мисля че антената ако е заземена тогава тогава е по лошо,защото компа в повечето случаи е занулен а не всякога зануляването е равно на заземяването.За да е сигурна работата в офисите на кабелните телевизии техниците имат едни /сърч протектори мисля че се казваха/устроиства които ще разделят галванично антената от телевизора и чиста работа.Спим спокойно  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
torredo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 15:02 Заглавие: |
|
|
| Въпросът не е до пари, а има ли такава опасност или не? Това ми беше въпросът. Защото телевизорът е на 17 години никога не е имал никакви разредители на антената и му няма нищо. Видеото винаги си е било вързано към него. Сега на мястото на тези от видеото слагам тези от компа и не виждам каква е разликата видео ли ще или комп. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 15:18 Заглавие: |
|
|
torredo,прочети внимателно какво сме написали и си прецени сам.Може би сте забелязали ,че на телевизора и видеото няма контакт тип шуко а си е щекер без зануляване докато на компа не така.Опастност има ,тя е потенциална и по горе се опитахме да обясним каква е и как се предпазва човек от нея. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 15:20 Заглавие: |
|
|
| torredo написа: | | ...не виждам каква е разликата видео ли ще или комп. | Компютърът е заземен към нулата на контакта, ТВ и видео не са. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
ПмП Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 16:01 Заглавие: |
|
|
| Гледай си спокойно, няма проблеми, това написаното се отнася за кабелната телевизия по чиито кабел текат какви ли не тоци. |
|
|
 |
|