|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BayVlado Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 3:54 Заглавие: Търся Service Manual за Samsung CW29Z306VB - шаси S62B |
|
|
Телевизора е SlimFit (вероятно 1-во поколение) и има проблеми с геометрията. След като ходи на гаранционен ремонт, положението стана доста зле и ми се ще да го настроя, но за целта ми трябва описанието на сервизното меню и настройките на отклонителната система. С помоща на Google открих, че това е Service Manual-а за тази серия телевизори, но нямам достъп до сайта.
Може ли някой да помогне ?
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 7:45 Заглавие: |
|
|
Имам сервизното на S62A,което е почти същото,мога да Виго пратя,но моето мнение е да го занесете на сервиз защото сервизното не е от най-простите и кой ще поеме отговорността ако се случи нещо.За прецизна настройка на геометрията трябва генератор,а Вие надали имате.Да пращам ли? _________________ Димитър |
|
|
 |
BayVlado Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 21:09 Заглавие: Re: S62B |
|
|
| dima написа: | | Имам сервизното на S62A,което е почти същото,мога да Виго пратя ..... Да пращам ли? |
Изтеглих сервизното на S61A от тук. Менютата са на 99% еднакви (при това прилично обяснени), а фабричните настроки са 100% същите. Ако не Ви затруднявам, изпратете Вашето на e-mail, ще ми бъде любопитно каква е разликата.
| dima написа: | | ... моето мнение е да го занесете на сервиз защото сервизното не е от най-простите и кой ще поеме отговорността ако се случи нещо.За прецизна настройка на геометрията трябва генератор,а Вие надали имате ... |
На 200m от къщи има телевизионен сервиз и по мои наблюдения човека си разбира от работата, та смятам да се ползвам от услугите му. За генератора съм напълно съгласен, иначе каквото можах направих от меню deflection, но не е достатъчно. Ще трябва да се врътнат бобините, че има проблем със сходимостта по краищата, а за такова начинание не съм подготвен.
Благодаря.
PS. Благодаря и на Филипов за насоките които ми даде в един друг форум. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 7:39 Заглавие: |
|
|
Проверете си пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 9:42 Заглавие: Re: S62B |
|
|
| BayVlado написа: | | иначе каквото можах направих от меню deflection, но не е достатъчно. Ще трябва да се врътнат бобините, че има проблем със сходимостта по краищата, а за такова начинание не съм подготвен.. |
Не очаквай чудеса от този телевизор.Занес го на майстора,колкото регулира-толкоз и това е... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
BayVlado Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 03, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Проверете си пощата. |
Благодаря Ви много - ще ми свърши прекрасна работа. Sorry, че чак сега си проверих пощата... и не разбрах какво сте ми писали в mail-а, защото излизат само въпросителни вместо текста. Това е стар проблем на Yahoo с кирилицата - с win98 го бях решил, но с XP-то нещо не ми се отдава и на мен, затова почти не си ползвам Yahoo пощата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|