|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 19:05 Заглавие: |
|
|
А има ли некакъв чалъм при симулация на цифрови схеми с PSpice ,от две седмици се чудя как да подкарам един мултивибратор кво и да правя не мога да накарам да генерира проблема в схемата ли е в оркада ли е незнам ама пробвах и бая други схеми с TTL елементи при всички при transient analiz нема никакви импулси само права линия...
Иначе ето едно screenshoot на схемата напраженията са между лог. нула и единица да не би аз да бъркам некъде
 _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
Изисква се да му укажеш първоначалното състояние. В момента програмата приема, че схемата е симетрирана и няма как да започнат генерации. В програмата има възможност да се зададе логическата единица на някой от елементите, след първия момент от симулацията, това указване не се взема впредвид и процесите си протичат както "реалните". _________________ skype:bagybg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
| quad написа: |
Изисква се да му укажеш първоначалното състояние. В момента програмата приема, че схемата е симетрирана и няма как да започнат генерации. В програмата има възможност да се зададе логическата единица на някой от елементите, след първия момент от симулацията, това указване не се взема впредвид и процесите си протичат както "реалните". |
А къде става това въвеждане при Анализ сетупа или като атрибут на съответната TTLka _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 12:55 Заглавие: |
|
|
Първо е препоръчително да си изкараш пиновете за захранване на елементите - Properties -> Power pins visible и да си ги захраниш с източници VDC. Другото нещо, което ти трябва - на кондензатора Properties->IC параметъра трябва да се покаже с Display -> "Show Name and Value" и да му въведеш стойност. IC е съкращение от Initial Condiotion. При кондензаторите се указва напрежение, при бобините - ток.
Менютата, които ти дадох са за OrCAD Capture, ти като гледам си на Schematics, там незнам как е точно, но трябва да е подобно. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 11:05 Заглавие: |
|
|
Мерси много за сведенията снощи я подкарах ама и аз незнам как...  _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
reiban1 Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 10:34 Заглавие: дросел |
|
|
| Интересуваме как се извиква дросел в orcad 9.2 л бобина знам че се извиква с L, но дросел незнам как става. Мерси предварително |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 14:57 Заглавие: |
|
|
За какво ти трябва за симулация или за PCB?
Ако е за симулация слагай бобина със съответната индуктивност.Ако искаш нещо много точно трябва да вкараш във Pspice модела на дросела със там вcичките му параметри,което е доста сложна работа,другият вариант е да намериш от някъде готови библиотеки с модели на индуктивности.
Ако е за платка (PCB) ,чертаеш си един елемент за дросел у Capture CIS,след това му правиш footprint във layout по геометричните му размери. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
reiban Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 9:30 Заглавие: |
|
|
| Трябва ми за симулация, правя преобразувател на напрежение DC - AC ,вси4ко е добре но немога да изгладя изходното напрежение с бобина и цондензатор, единствено става когато индуктивноста е много голяма и това води до загуби. Някой ако може да ми направи тази схема ще съм му благодарен. Данните са Uin=24v, Uout=120v, P=300w |
|
|
 |
dgs Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 11:39 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за елементарния въпрос, но съм начинаещ и така и не разбрах коя страна (TOP или BOTTOM) е долната страна т.е. тази на която се запоява когато платката е едностранна.
Благодаря ви! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|