| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 14:57 Заглавие: От къде да си намеря кварц 9.46mhz |
|
|
Тоя кварц тактува един процесор M50423fp,който управлява едно CD на една архаичнауредба PHILIPS със странна оптика.Няма мотор който да движи оченцето насам натам а се пързаля по един магнит с формата на полумесец.Това CD свири на бързи обороти/за първи път ми се случва,чак пък на бързи обороти/ и аз реших че кварца е причината за цялата дандъния.Един колега твърди ,че подобни оптики са се произвеждали в България навремето си,което ме навежда на мисълта че все някои знае нещо по въпроса. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 17:28 Заглавие: |
|
|
| Я му сложи един 10MHz да видим какво ще стане? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2007 22:55 Заглавие: |
|
|
Малко офтопик:Аз имам такова СД Филипс коетого ползвам като източник на сигнал като си ремонтирам аудио усилвателите.Точно с такава оптика е -и за възраста си свири перфектно-няма да скочи,няма да забие.Имам и един още по античен Техникс на който оптиката е закачена на една огромна бобинакоято се движи по протежение на диска в едно квадратно желязо(чист електромагнит).за жалост тук оптиката е дала фира вече _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 12:54 Заглавие: |
|
|
Леле че съм кьорав кварца е на 8.46мхц ,била е изтрита боята върху част от осмичката,хем с лупа го гледах .Сега видях че на контролера са сложили същия кварц и ще им разменя местата като едно време имаше едни PCF ки в пирин им разменяхме местата.Довечера ще го направя това мероприятие и ще пиша за резултата че сега е голям зор след гръмотевичната буря от вчера. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|