| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 04, 2007 16:12 Заглавие: ТВ Totanic CTV5310SXR захранване |
|
|
Здравейте колеги. Мъчиме това захранване на ТВ Totanic CTV5310SXR шаси PTXM01. Поизчетох по форума идеите на колегите но никакъв резултат. Проблема ми е че захранването неотлепя да се пусне, единствено напрежение което се мери е на В+ което е 14в. До момента дефектен елемент след мерене не съм открил, заменял съм само профилактично: STRF6654 + оптрона и SE135, резултат нулев - Q804 и Q805 свалени и мерени както и кондензаторите. Нямам товар по вторичните на импулсното. С подаване на външно захранване на 12в. st-by заработва и 5в са налице след прословутия стабилизатор за проца. Нямам никакви свежи идеи за този "титаник" и приемам всякакви.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 04, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
Ами не се сещам какво пише по форумите, струва ми се че е коментирано. Ама аз за всеки случай ще напомня. С818 - 330мф, 2SA968 и 20om съпротивлението във вторичната страна. Това са главните проблеми в тоя телевизор. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 10:59 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Ами не се сещам какво пише по форумите, струва ми се че е коментирано. Ама аз за всеки случай ще напомня. С818 - 330мф, 2SA968 и 20om съпротивлението във вторичната страна. Това са главните проблеми в тоя телевизор. |
Изброените елементи са мерени и драви. Напръв поглед това захранване е меко казано просто елементарно но така или иначе неизка да тръгне. Имах идея да елиниминирам оптрона но нещо не ми стиска все още. |
|
|
 |
SANDCASTLE Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 13:14 Заглавие: |
|
|
| Провери Q812, Q811 и Q810. Обърни внимание на Q812 като го мериш, че има вградено съпротивление в базата. Успех |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 19:04 Заглавие: |
|
|
Записал сьм си: ТВ може да трьгне и без памет. ИЗ вSt.by=14 в.
2SA968 se сменя -не се мери- за проба. Drugoto- виж mitachi.
А идва ли управляващо напр. на базата на Q812/в базата му има R-
вграден/. От проца идва ли упрал.U?
Optrona може и TLP 621. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 1:26 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | | ... Имах идея да елиниминирам оптрона но нещо не ми стиска все още. | Доколкото разбирам искаш да провериш дали проблема е в първичната или вторичната страна на захранването. Сложи тример на мястото на ЕС на оптрона и постепенно му увеличавай съпротивлението. Ако напрежението се вдига - търсиш проблема във вторичната страна. Ако напрежението остане 14в - търсиш проблема в първичната. Q812 работи в ключов режим и може да го провериш като го извадиш или като дадеш накъсо ЕС. Успех! |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 9:22 Заглавие: |
|
|
| Ако st-by е 14в. и тв-то е застанало в този режим защо тогава ми липсват 5в. за него, а като подам външно захранване релето за демагнитизация и светодиода заработват. Незнам дали st-by неполучава захранване от второ място което може да обясни всичко от изброените проблеми. Ще премеря още веднъж елементите които предложихте но се съмнявам че ми обягва нещо и то най вече заради калпавата схема. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 10:43 Заглавие: |
|
|
| takiev написа: | Записал сьм си: ТВ може да трьгне и без памет. ИЗ вSt.by=14 в.
А идва ли управляващо напр. на базата на Q812/в базата му има R-
вграден/. От проца идва ли упрал.U? |
Нямам управляващо напрежение на базата на Q812 - то няма и как да имам при положение че процесора не е захранен.
При малко по задълбочено мерене на базата на Q810 имам 0.65в а на колектора му около 5в. което показва че транзистора е отпушен предполагам е нормалното му състояние за st-by - липсва само управляващо напрежение а би трябвало да идва от второто рамо на импулсното изпълнено с D809, D808 на което имам по 1в. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:32 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | | Ако st-by е 14в. и тв-то е застанало в този режим защо тогава ми липсват 5в. за него, а като подам външно захранване релето за демагнитизация и светодиода заработват. Незнам дали st-by неполучава захранване от второ място което може да обясни всичко от изброените проблеми. Ще премеря още веднъж елементите които предложихте но се съмнявам че ми обягва нещо и то най вече заради калпавата схема. | Схемата действително е калпава и това което разчитам е, че тези 14 волта през R814/20ома и Q808/2SA988A постъпват на входа на 7805, която е нарисувана като транзистор Q813. Q808 се управлява от Q810, Q810 от Q811, а Q811 от Q812. | cdi написа: | | ...При малко по задълбочено мерене на базата на Q810 имам 0.65в а на колектора му около 5в. което показва че транзистора е отпушен... | Ако транзистора е отпушен на колектора му трябва да има 0V. Дай го за проба на маса и виж дали ще дойдат 5-те волта за Sby. Успех! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:49 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | | При малко по задълбочено мерене на базата на Q810 имам 0.65в а на колектора му около 5в. което показва че транзистора е отпушен предполагам е нормалното му състояние за st-by - липсва само управляващо напрежение а би трябвало да идва от второто рамо на импулсното изпълнено с D809, D808 на което имам по 1в. |
Ако това е така , то въпросния транзистор не е в час (запушен е!). При такова напрежение на базата му този ключ трябва да се отпуши и колектора му да се дръпне надолу (до напрежението на насищане), при което ще се отпуши p транзистора (808 май му е номера) който ще "захрани" стабилизатора нарисуван като транзистор (на 8 волта доколкото виждам).
5 волтовия е отгоре и си е нарисуван като такъв, но на неговия вход ще дойде напрежение когато тръгне захранването. |
|
|
 |
|