| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 10:58 Заглавие: Ключ със MOSFET |
|
|
| Здравейте. Трябва да направя ключ със MOSFET транзистор. Той управлява един малък високоговорител 0.5 W / 8 ом. Транзистора ми е N - канален обаче, има вграден диод дрейн (к) сорс (а). Диода пропуска отрицателната полувълна на звуковия сигнал, когато транзистора е запушен. Кажете ми какво да направя по въпроса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:04 Заглавие: |
|
|
Ами смени транзистора.  |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:22 Заглавие: |
|
|
Всички MOS транзистори имат такъв диод за да се комутират променливотокови сигнали с тях се ползват solidstate релета потърси схема на такова реле или ползвай интегрално. Не е ли по лесно да комутираш захранването на крайното стъпало вместо говорителя. Така можеш с един транзистор да го постигнеш.
Последната промяна е направена от GSt на Пон Авг 06, 2007 16:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:25 Заглавие: |
|
|
| GSt написа: | | Не е ли по лесно да комутираш захранването на крайното стъпало вместо говорителя. Така можеш с един транзистор да го постигнеш. |
няма как тъй като трябва да се модифицира схемата му, освен това трябва отделен проводник да се ползва което не ме устройва.
Освен това консумацията на схемата трябва да е минимална
Последната промяна е направена от slav4o.com на Пон Авг 06, 2007 11:30; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:26 Заглавие: Re: Ключ със MOSFET |
|
|
| slav4o.com написа: | | Здравейте. Трябва да направя ключ със MOSFET транзистор. Той управлява един малък високоговорител 0.5 W / 8 ом. Транзистора ми е N - канален обаче, има вграден диод дрейн (к) сорс (а). Диода пропуска отрицателната полувълна на звуковия сигнал, когато транзистора е запушен. Кажете ми какво да направя по въпроса. |
защо точно с MOST,тои наистина така ти барка работата,ако можеш го смени као имаш с нещо друго,б прочем схемата за какво ще я ползваш. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 14:30 Заглавие: Re: Ключ със MOSFET |
|
|
е що не сложиш един нормален биполярен транзистор на входа на НЧУ то към маса и да си комутираш звука )
Отпушен -> няма вук
Запушен-> има звук |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 12:32 Заглавие: |
|
|
В случая няма как да стане. Трябва ми да се комутира директно веригата на високоговорителя. Мисля да пробвам с малък тиристор.
Също си мисля за следното нещо:
http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/11961/acs102-6t.pdf
Последната промяна е направена от slav4o.com на Вто Авг 07, 2007 12:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
GSt Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 12:40 Заглавие: |
|
|
| Няма да стане с тиристор. Ще пуска само едната полувълна. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 18:32 Заглавие: с РЕЛЕ |
|
|
| Щом е за говорител, най-добре е с реле, има миниатйрни за 12V, 24V, за управлението на релето използувай транзистора. |
|
|
 |
|