|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
Не е нужно да си мерим нито знанията нито опита нито очилата. Всеки си споделя опита и знанията доколкото ги има. А този който е питал си има глава на раменете и все нещо ще излезе от идеите.
В случая става въпрос човека да си намери моторче пасващо и като големина и като мощност и като волтаж. А иначе аз не съм спец но си правих сам телоподаващото (и работи) и знам от личен опит (и куп инфо изровено от сайтове) че натоварването на подаващия механизъм не е за подценяване. По-добрите са със стабилизирани обороти (ШИМ електроника), спирачка, две двойки колелета и силата на бутане е достатъчна за да нагъне телта (стомана 0,8mm) на топка. Мисля (само мисля не твърдя!) че двигателчета от стъкла или чистачки са идеалния избор (консумирана мощност 30-40W). А Аинхела не е за щанда инструменти а за щанда играчки и не бих го слагал в сметката както и повечето евтини телоподаващи апарати. Затова са и евтини. От телоподаващо до телоподаващо има голяма разлика така че не се карайте.
П.П. old4 .. не съжалявай че си се опитал да помогнеш! Ако не бяха точно тези като теб нямаше да успея да сглобя сам телоподаващо. От всеки пост (и последвалата критика) има какво да се научи. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|