| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 12:35 Заглавие: ADSL интернет - проблем с сплитер. |
|
|
Колеги, имам проблем с въпросния сплитер който дели входния сигнал за модема и телефона. Проблема е следния: телефона работи, интернет няма - в положение на вдигната слушалка интернет има, затворя ли слушалката на телефона интернет изчезва. При откачена линия от сплитера към телефона оставям само към модема да пренебрегна евентуален проблем с телефона интернет пак няма.
Въпроса ми е какво е изпълнението на този сплитер за да се опитам да намеря проблема и да го отстраня или да чакам някои да се сети да прати техници някой ден да ми го подменят до нова година.
Това ми е сериозен проблем защото за да ползвам интернет аз се лишавам от телефона за момента.
Забравих да напиша модела на сплитера - SP-26PD |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Интерман Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 12:55 Заглавие: |
|
|
Защо проблема да ти е сплитера ? Защо не и модема да е ?
Разликата между вдигната и сложена слушалка на телефона е напрежението по линията, при сложена е високо при вдигната ниско, по това централата "познава" че искаме линия. Така че провери си модема. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 13:57 Заглавие: |
|
|
| Сплитера е имах възможност да пробвам цялата техника с друга такава на БТК за 100% сигурност. Преди малко издирих зам. шефа на пощата в Трявна и се снабдих с въпросния сплитер и сега проблема е решен. От този модел дефектните доколкото разбрах са май над 80% става въпрос за чисто нови. |
|
|
 |
Интерман Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 14:08 Заглавие: |
|
|
Е честито щом си го решил проблема. Бол ментета в тази държава, но те не падат от небето, внасят ги наши търговци явно на килограм. то да е само сплитери с мед да ги храниш.
Гледам си от Трявна, аз съм роден наблизо по към Вонеща вода (Ханбоаз).
Прекрасен град е Трявна, винаги ходя там за да почувствам непреходноста на българските традиции и занаяти. А тези традиции никога не са си позволявали да предлагат ментета. За ограмна разлика от навъдилите се жадни за печалба задници.
Извинявам се за последната дума, но друго определение не може да се даде на търговец който мами. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 22:43 Заглавие: |
|
|
| Така е няма спор, а се радвам че си реших проблема с този сплитер че без нет нестава. |
|
|
 |
likor Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 16:25 Заглавие: ADSL интернет - проблем с сплитер. |
|
|
И аз имам проблем с въпросният сплитер, може би след гръмотевична буря телефона ми спря да звъни когато ме търсят само се чуваше кратко пукане. Интернета ми почна да прави мизерии и т.н .
Та стигнах до сплитера и го отворих, имаше пробив между две пътечки. Ходих до центъра на БТК но ми казват обади се на горещата линия. Как като не работи коректно тел. ? - Взех една игла и почистих нагорялото между пътечките, та взема че се оправи но ще продължавам да ги притискам да ми го сменят. _________________ likor
Последната промяна е направена от likor на Чет Авг 30, 2007 19:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 11:55 Заглавие: |
|
|
Въпросните сплитери връзват входа LINE директно към изхода MODEM.Веригата към TEL. е прекарана прес 2 филтъра навити на 2 отделни тела и кондензаторчета на входа изхода и т.н. Нещо от сорта на П-образни филтри.Изработката не е много стока но върши работа.Не са защитени от влага и съм намирал окислени спойки от долу при влажни помещения. Абе китайска му работа.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|