| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
g5bg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 23:09 Заглавие: Демонтаж на климатик |
|
|
Здравейте колеги,
Никъде не открих подобна тема, пък ми предстои такава процедура. Интересува ме по специално как се връща фреона в компресора. Климатика е някаква Осака. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 17:40 Заглавие: климатик |
|
|
| След демонтажа климатика се зарежда отново ! |
|
|
 |
g5bg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
| Никой ли не се занимава с климатична техника в този форум... |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
Аз не съм специалист в тази област, но по принцип трябва да се процедира така. Пуска се климатика на студено, затваря се крана на малката тръба. Изчаква се 1мин. и се затваря и другия кран. Веднага се изключва климатика. Мисля че после ще си работи, но най сигурно си е ново зареждане на климатика и то по везна, от човек оборудван със съответната техника. Особено ако е инверторен.  _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
g5bg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | Аз не съм специалист в тази област, но по принцип трябва да се процедира така. Пуска се климатика на студено, затваря се крана на малката тръба. Изчаква се 1мин. и се затваря и другия кран. Веднага се изключва климатика. Мисля че после ще си работи, но най сигурно си е ново зареждане на климатика и то по везна, от човек оборудван със съответната техника. Особено ако е инверторен.  |
Благодаря за информацията.
Ще опитам така ако някой специалист не ме светне. |
|
|
 |
julian78 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 13:49 Заглавие: |
|
|
| Точно така се прави. Затваря се вентила на тънката тръба и се включва на охлаждане. Поработва известно време и се затваря вентила и на дебелата тръъба. Климатика се спира. След преместване на клиамтика се проверява дали налягането на фреон и ако е необходимо се дозарежда. Като се монтира климатика на новото място трябва да се вакуумира тръбня път, а не да се пуска фреон да избута въздуха. Така няма да има и най малки загуби на фреон. |
|
|
 |
|