Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблемен хладилник ЮРЮЗАНЬ 207

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: strajica

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 15:27    Заглавие: Проблемен хладилник ЮРЮЗАНЬ 207 Отговорете с цитат

Хладилника си работи добре(носен на майстор да се пълни с фреон поради теч и запушване на теча и смяна на релето за регулиране на температурата,защото не изключваше) та проблема е следният работи хладилника замразява и релето изключва но когато се пусне релето хладилника вече се е разтопил каквото е замръзнало е станало на вода.Така е и при всички степени и позиции на копчето. та се си мисля че майстора не е сложил неподходящо реле дали е така помогнете ако има някой да разбира от хладилници ще съм му благодарен Wink
СиТ
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 15:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Да проблема ти е там, явно ти е сложил някое менте или го е "настройвал", или е за друг тип хладилници (фризер) с по-голямо закъснение на включването. Ами извикай майстора да си го оправи, нали си платил.
Върнете се в началото
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз платих само за фреона за релето вика от мене така че немисе занимава с пишман майстори та по добре сам да го оправя но незнам какво реле да сложа ?? Препоръчайте ми някое за тоя хладилник Crying or Very sad
СиТ
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 09, 2007 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не се казва реле а терморегулатор.
Така не може да се препоръча за този хладилникЮРЮЗАНЬ изглежда е руски. Може да стане от Минск, Саратов, ЗИЛ и др. но трябва да се съблюдава за колко ампера е - на него пише Ако пазиш стартото отиваш в магазин и искаш подобно. В Стражица дали ще има е друг въпрос. Като го сменяш изключи хладилника от контакта. Между впрочем виж този който ти е монтиран къде е сложен осезателя - значи от него излиза едно тънко като тел накрая има уширение, то трябва да е закрепено към серпентината т.е. металното тяло което замръзва. Между другото от задната страна на терморегулатора трябва да има едно малко винтче за отверчица, с него може да се регулира прага на сработване, като го въртиш опитно по малко и следиш кога ще включи/изключи. Внимавай да не те изпраска тока.
Та толкова съвет може да се даде от дистанция, не че проблема ти е сложен.
Върнете се в началото
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 09, 2007 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти за помоща т омие ясно че тука няма даже нинкакви.
Да по принцип е термо реле но по инерция писах реле Sad Наясно съм кое какво е ,ест че ще се изключи от контакта Smile

поздрави
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Авг 15, 2007 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

СиТ написа:
....Между впрочем виж този който ти е монтиран къде е сложен осезателя - значи от него излиза едно тънко като тел накрая има уширение, то трябва да е закрепено към серпентината т.е. металното тяло което замръзва.

Това ще е проблема според мен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети