| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:10 Заглавие: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
Преди няколко дена мълния ми порази телевизора и аз реших да опитам сам да го ремонтирам.Отворих го и след огледа ми се видя опушен транзистор {D 5702}След замерванията между крачетата стойностите между "база-емитер" в двете посоки бяха еднакви.Възможно ли е това да е причината за неработенето на самия телевизор и дали ако сменя въпросния транзистор ще се оправи всичко?
Благодаря ! _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:17 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| radista написа: | Преди няколко дена мълния ми порази телевизора и аз реших да опитам сам да го ремонтирам.Отворих го и след огледа ми се видя опушен транзистор {D 5702}След замерванията между крачетата стойностите между "база-емитер" в двете посоки бяха еднакви.Възможно ли е това да е причината за неработенето на самия телевизор и дали ако сменя въпросния транзистор ще се оправи всичко?
Благодаря ! |
Не е там проблема,не е до омажа база-емитер,не е до този транзистор,не си се насочил правилно,ако го смениш почти сигурно няма да се оправи нищо...
С 2 думи-
Закарай го на сервиз...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:21 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| Bojilov написа: | | radista написа: | Преди няколко дена мълния ми порази телевизора и аз реших да опитам сам да го ремонтирам.Отворих го и след огледа ми се видя опушен транзистор {D 5702}След замерванията между крачетата стойностите между "база-емитер" в двете посоки бяха еднакви.Възможно ли е това да е причината за неработенето на самия телевизор и дали ако сменя въпросния транзистор ще се оправи всичко?
Благодаря ! |
Не е там проблема,не е до омажа база-емитер,не е до този транзистор,не си се насочил правилно,ако го смениш почти сигурно няма да се оправи нищо...
С 2 думи-
Закарай го на сервиз...  |
А дали ще е възможйно да ме насочиш в правилната посока  _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:41 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| radista написа: | А дали ще е възможйно да ме насочиш в правилната посока  |
Господ помага,ама в кошара не вкарва....  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:51 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| Bojilov написа: | | radista написа: | А дали ще е възможйно да ме насочиш в правилната посока  |
Господ помага,ама в кошара не вкарва....  |
Колко долу-горе може да ми струва ремонта ? _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 18:02 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| radista написа: | | Колко долу-горе може да ми струва ремонта ? |
За отговори на подобни въпроси за техника пострадала от гръм (когато е от растояние и при толкова дадени подробности) се хвърля боб. |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 18:10 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| RC написа: | | radista написа: | | Колко долу-горе може да ми струва ремонта ? |
За отговори на подобни въпроси за техника пострадала от гръм (когато е от растояние и при толкова дадени подробности) се хвърля боб. |
Знам че е така и благодаря за отговора.Но когато махнах транзистора,за който говорех по горе...телевизора си остана в същото положение т.е Когато го включа в мрежата светодиода който е отпред светва за кратко в нормално положение и след това намалява яркостта си наполовина. _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 18:17 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| radista написа: | | Знам че е така и благодаря за отговора.Но когато махнах транзистора,за който говорех по горе...телевизора си остана в същото положение т.е Когато го включа в мрежата светодиода който е отпред светва за кратко в нормално положение и след това намалява яркостта си наполовина. |
Занес го на сервиз-нека там да го прегледат и ще ти кажат цена на ремонта.
Така както описваш мъгляво не може да се каже нищо...
А при положение че е опален от гръм-тогава вече хептен нищо... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 18:34 Заглавие: |
|
|
radista (дано ника не ти е съвсем случайно избран), ето го твоя транзистор.
От това би трябвало да ти стане ясно какво и защо си го измерил по този начин и къде стои въпросния транзистор.
Ако това не е достатъчно поне малко да си отговориш на някои въпроси, то темата ти е напълно безпредметна и няма да доведе до никакъв положителен изход. |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 18:34 Заглавие: Re: Ремонт на TV [LG CF-21K50EX] |
|
|
| Bojilov написа: | | radista написа: | | Знам че е така и благодаря за отговора.Но когато махнах транзистора,за който говорех по горе...телевизора си остана в същото положение т.е Когато го включа в мрежата светодиода който е отпред светва за кратко в нормално положение и след това намалява яркостта си наполовина. |
Занес го на сервиз-нека там да го прегледат и ще ти кажат цена на ремонта.
Така както описваш мъгляво не може да се каже нищо...
А при положение че е опален от гръм-тогава вече хептен нищо... |
Благодаря на всички отговорили.Останете със здраве ! _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
|
 |
|