| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dex13 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 10, 2007 18:37 Заглавие: Задвижване за дискотечна топка |
|
|
Здравейте,
Ще се радвам ако можете да ми дадете идея как да направя задвижването на една малка дискотечна топка /от тези със огледалцата/. Размера и е диаметър около 15 сантиметра и е доста лека.
Трябва ми скорост на въртене около 1 - 3 RPM. От къде мога да намеря ел. двигателче подходящо за тази цел? Мислих си в краен случай ако не намеря толкова бавно въртящо се да ползвам система с ремък, малко и голямо колелце, но така пък става сложно...
Благодаря предварително!
Поздрави  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 10, 2007 19:08 Заглавие: |
|
|
| Например от микровълнова печка, моторчето което върти чинията... |
|
|
 |
dex13 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 10, 2007 19:38 Заглавие: |
|
|
| Niakoi написа: | | Например от микровълнова печка, моторчето което върти чинията... |
Да, ама ми се струва че има два проблема - 1) бръмченето на микровълновата дали не идва точно от това моторче и 2) нямам счупена микровълнова
Иначе идеята е добра  |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 10, 2007 19:41 Заглавие: |
|
|
В кой клас си !?  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 10, 2007 22:28 Заглавие: |
|
|
| dex13 написа: |
Да, ама ми се струва че има два проблема - 1) бръмченето на микровълновата дали не идва точно от това моторче
Иначе идеята е добра  | ...
dex13, обикновено се казва "благодаря", понеже получи доста добро предложение. Можеш да опиташ и с моторче от грил или малко да си преработиш стар механичен часовник за електромер. Ама и те бръмчат! И понеже, доколкото разбирам, искаш да правиш първата дискотека без звук, явно и те няма да ти свършат работа.
Защо оставам с впечатлението, че няма да правиш дискотека, ами топката ще си сложиш в спалнята  |
|
|
 |
dex13 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 10, 2007 23:07 Заглавие: |
|
|
Седми за осми - хаха.
| Цитат: | | обикновено се казва "благодаря", понеже получи доста добро предложение... |
Аз съм благодарил предварително.
Да, забравих да спомена че трябва да е тихо моторчето... Няма да има музика в дискотеката...  |
|
|
 |
|