Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

програмиране памет на телевизор
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
aciton
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 15, 2007 22:13    Заглавие: програмиране памет на телевизор Отговорете с цитат

Здравей те искам да питам как мога да програмирам памет на телевизор занимавам се от доста време с поправяне на телевизори, но никого несъм се занимавам с програмиране на памет. Става въпрос за телевизор Neo модел 21 26 FTX аа паметта е c2408 . Ако може да ми обесните как да го програмирам да му вкарам настройки , защото в момента при включване на телевизора само показва черен екран дори не иска да се включи и от дистанционното. Благодаря ви предварително .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radit68i
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 15, 2007 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да си купиш програматор, а по нататък нека обясни по-опитен колега Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 16, 2007 6:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Бутон Търсене с ключова дума - програматор да речем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 16, 2007 7:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Предлагам ти като за начало да започнеш с IcProg платката е на цена около 5лв виж тука www.hobbykit.dir.bg програмата е лека има и руско меню.Аз съм си го преправил за COM1 и с по дълък кабел ако решиш да пробваш с него ще ти пратя кой кабел къде се свързва.
Върнете се в началото
capitani
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 16, 2007 8:28    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 аз го имам същия програматор,когато го купих един път го пробвах неможах да го подкарам и го зарязах но ако можем да го подкараме през COM порта,ще съм доволен.Прати схема ако имаш.Мерси
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 16, 2007 8:33    Заглавие: Отговорете с цитат

capitani написа:
old4 аз го имам същия програматор,когато го купих един път го пробвах неможах да го подкарам и го зарязах но ако можем да го подкараме през COM порта,ще съм доволен.Прати схема ако имаш.Мерси

Да има малка грешка ще ти опиша свързването но малко по късно защото имам 1 излизане.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 10:13    Заглавие: Re: програмиране памет на телевизор Отговорете с цитат

aciton написа:
Здравей те искам да питам как мога да програмирам памет на телевизор занимавам се от доста време с поправяне на телевизори, но никого несъм се занимавам с програмиране на памет. Става въпрос за телевизор Neo модел 21 26 FTX аа паметта е c2408 . Ако може да ми обесните как да го програмирам да му вкарам настройки , защото в момента при включване на телевизора само показва черен екран дори не иска да се включи и от дистанционното. Благодаря ви предварително .

То май май телевизора не е за програмиране .Ако се занимаваше отдавна с ремонт нямаше да напишеш тази глупост.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 13:16    Заглавие: Re: програмиране памет на телевизор Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
То май май телевизора не е за програмиране .Ако се занимаваше отдавна с ремонт нямаше да напишеш тази глупост.

сефте..."занимавам се от дълги години...телевизора не говори на К1 и БТВ кво да го права...има едно черно...сервизния режим на Електрон 380,..дъмп за Пирин търся...къде се вързва приставка говор тема в 6 страници",и всичко започва винаги с девалвиралото до краен предел обръщение "колеги"
Абе мамата си е ебало...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Чудно ми е колегите писали по-горе не сващат ли какъв е проблема и да не му се връзват а обесняват как се програмира памет.
smokee
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2007 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Eлектрониката е много широко понятие ! Това ,че един човек се е занимавал години с електроника не означава ,че е наясно с всеки един дял от нея ! И най-големите майстори могат да се окажат в ситуация ,за която и понятие си нямат ,дори да не става дума за много засукана техника. А и този форум за какво е ? Да обсъждаме кой колко знае и какъв опит има или да си помагаме взаимно кой с каквото може ? Стига сте обсъждали знанията на колегите и обръщенията им към вас,а се опитайте да решите даден проблем заедно ! Преди няколко години този форум беше много хубаво място.Сега се е превърнал в арена за избиване на комплекси за малоценност и отрковенни заяждания и обиди.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети