| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 12:07 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | cdi написа: |
Аз в практиката си никога не съм работил на ниво замяна на блок - малкото които не съм могъл да отремонтирам е било главно заради липса на информация и достъп а ако това те прави да гледаш от високо то тогава си никой сред колегите. Малко е остричко но всеки се заблуждава в нещо по един или друг начин. Няма такова нещо което нестава, въпроса е дали ще намери резервна част и информация за даденото изделие. |
Не си ли малко повече самоуверен отколкото е необходимо.Когато е за бушонче или нещо друго дребно сигурно ги правиш.Като опреш до някой чип дето е измислен и произведен преди месеци ще го направиш другия път.Да не мислиш че в гаранционните сервизи се сменява блок заради изгоряло съпротивление.Колкото за думата "колеги" в този форум е толкова обезценена че почвам да се обиждам от това някой да започне с това обръщение поста си като гледам какво пише.Иначе раздела е:
Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Форум "РЕМОНТИ НА БИТОВА ЕЛЕКТРОНИКА" за колегите от сервизния бранш
Consumer electronics and test equipment repair forum - for service technicians and repair professionals
Модератори Филипов, Yan, RC
90% от пишещите тук нямат нищо общо с този бранш
Модерирано от RC
Малко по-кротко става ли?
Проблем ли е все пак да се регистрираш? |
За пишещите, такива има много а за четящите те наистина са малко.
За моята самоувереност си прав - знам какво мога и на какво съм способен все пак ремонтирам и GSM техника където прецизноста е много над нивото на нормално запояване по телевизорите например както и диагностика - точно там може 100% да си сигурен къде е дефекта но никога да не ти се отдаде дори да подмениш дефектния елемент. Затова имам увереност. Не съм изкал да ви засегна - просто така се държа с повечето гости които какзват "няма смисъл , много скъпо ще ти излезне и тн.." Преди ден ме засилиха с тия лампи за 17 inch монитор за 60-80 лева ли евро ли беше за бройка и направо паднах. За тази цена не си струва наизтина ремонта. Добре че колега ми даде координати за такива и цената делеч в пъти по низка 10-12лв. за бройка. Така стрували си ремонта ??
RC е прав, просто се регистрирай какво лошо има да сме наясно че човека който пише отсреща е сериозен и може да му се разчита на думите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 12:51 Заглавие: |
|
|
Колеги -казвам колеги защото всеки, който си изкарва хляба като си боде очите с електроника ми е колега. Защо от руските форуми съм научил толкова много а от тука често има: "виж си на пощата","виж си на лични" ,"това май е за гаранционен сервиз" и т.н. На фона на свиващия се пазар на ремонтите и вместо да си помагаме се дърлим тука.Почнаха да идват за ремонт доста LCD-та и кой както може се оправя за сега. Форума е за това да се научи нещо, което да ти свърши работа после. Като ти дойде техиката след време за ремонт да си кажеш -я да видя там пишеше нещо .Не могат на всички едновременно да ни идват еднакви техники за ремонт и не можем всички едновременно да работим при вносителите ,както и друг път съм казвал тука- не може един всички кифтета да изяде .В тази тема единствено @mitachi и в началото @гост и @makom се включиха по същество. Мен темата за LCD-та ми е интересна и за това предлагам ако @Yu я продължи добре,ако ли не да отива при общи приказки и там да си приказваме ако ни е интересно.
@Yu дай да видим сега какво стана като намали токоследящите резистори ? |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 13:10 Заглавие: |
|
|
ето нещо което може и да е полезно:
Если лампы светятся несколько минут, то проверь схему защиты. Может быть неисправна одна из ламп, их можно проверить. Отключать по одной, а вместо их вкл. резистор 100кОм 10ВТ.С каждой лампы идёт информация о токе и о напряжении через диоды.На микросхему управления. Из-за превышения тока она срывает генерацию. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 13:49 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: |
90% от пишещите тук нямат нищо общо с този бранш
|
Eдва ли този процент за който говориш е повече от 10%...Голяма част от хората тук ги познавам или се знаем от години,че и отпреди този форум да го има с някой от тях и вярвай ми-"ама много общо си имат с бранша" и от него си изкарват хляба..
Както и аз де...Както и CDI
Така че по-полечка с определенията...
Бишонче, нещо дребно,нови чипове-айде стига глупости-наслушали сме се на такиви работи...
Видяхме вече колко ти е голяма пишката,айде...
Кат застанеш на парапета на Лъвов мост да пикаш и я цопаш чак долу във водата-тва го разбрахме...
-Айде сега се регистрирай и пиши кротко и културно и бъди полезен на останалите със каквото можеш.. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
Bojilov,
Можеш ли да ми кажеш от къде мога да купя за едно LCD което е гаранционно крайно звук от доставчик в България че не го намирам от месец и горница.MP7722DF е крайното.Ще ти бъда благодарен.
Малко не съм за този пост но може би да попадам на точния човек дето да помогне.
P.S.Някой да не си помисли че не мога да му насадя друго крайно(не съм чак толкова неграмотен),но все пак е гаранционно изделие! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 15:50 Заглавие: |
|
|
Никъде из Българските магаини го не мяркам.Освен да драснеш един мейл или да сбадиш един телефон в Роял.
Иначе това му е схемата на свързване,ако ше присажаш-
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 16:08 Заглавие: |
|
|
| pdf-a го имам ама крайното не.Не е от роялските гаранционни.Де да беше щяха или да го намерят или борда.Не излиза като позиция в номенклатурата им. |
|
|
 |
Yu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 16:45 Заглавие: |
|
|
| Да ви питам имате ли схема на такъв инвертор да видя какво представлява особено ако е с BA10324AF.Аз разбрах да увелича съпротивление за ОВ а не да намаля? |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 16:40 Заглавие: |
|
|
@Yu вариантите са два:
1. ако имаш лека утечка в някой елемент тогава намаляш токоследящия.
2.ако ти е намаляла емисията на лампита увеличаваш.Както каза @mitachi това си е обикноен четворен операционен LM324 pdf-а го има на всякъде. Виж как са обратните връзки.
Между другото да споделя как си меря от доста години късото в импулсните трансформатори.С едина проста руска схема на LC метър,като я намеря ще я кача и платка и бях разработил.Като сложа на здрав трансформатор първичната намотка на клемите и окъся вторичната веднага ми дава отражение в пъти.Скапан ли е трафа-променя се малко.Така през годините доста импулсни трафове съм хванал(а уж не горяли) ,а сега и трафове от трансвертери за лампи . Схемичката беше проста с две три С-MOS логики и една системка(стропах я за един ден с платката), като се разровя ще я намеря и ще я кача тука със пояснения,че имаше някои промени или особености. |
|
|
 |
|