| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 20:25 Заглавие: НЧУ за кола (12в.) с регулируем коефицент на усилване |
|
|
Здравейте трябва ми някаква ис. за нчу на 12 волта задължително от най мощните на 12 волта поне 16 реални неизкривени вата.Чипове има много визирам tda 1554 1557 8560 обаче проблема е че давам 500 мв. вход (не съм съвсем сигурен в това но да приемем че е толкова)който ми се струва ,че не пълнят максимално потенцяла на tda 8560 например и въобще повечето чипове са с някакво фиксирано усилване, което в повечето случай не ме удовлетворява за постигане на максималната мощност.Та въпроса е няма ли чип който да е с регулируем коеф. на усилване (предусилвателя го оставяме като вариант засега).Ще се ползва на 4 ома товар и 10 до 14 волта захранване източника е най обикновен mp3 Плеяр с atj2051 контролер който според измерванията ми без товар на 50хц вади около 550 /600 мв. За справка компютъра с AC97 вади 1.2 волта без изкривяване (изкривяването пак малко на слух )
Дано да съм посочил всичко коректно. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 23:32 Заглавие: |
|
|
1x70W, 14.4V, 4oм, (20Hz-40kHz), A=20 пъти, TDA1562Q но само да те предопредя (в случай че не знаеш ) че половината им части са менте  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 13:18 Заглавие: |
|
|
Не съм я гледал тази схема,но там трябва да има ООВ,която като я променяш/в разумни граници,разбира се/,можеш да променяш коеф. на усилване по напрежение/Ku/.Виж за резистор,свързан към говорителя и с другия си край-към друг резистор/със стойност около 20-30 пъти по-малка от първия/,който през електролит отива на маса.Не бъркай ООВ с" Бушеро"-то в изхода
Отношението на съпротивленията на двата резистора,ти определя приблизителния Ku.Например: Ku = 20.
Подчертавам,че това е само принцип.Схемата не съм я гледал. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 15:38 Заглавие: |
|
|
| Bobcho написа: | само да те предопредя (в случай че не знаеш ) че половината им части са менте  |
Това как да го разбирам че чиповете са менте ли ?
Иначе това клас "H" (70w) майтап работа не ми харесва.  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 16:06 Заглавие: |
|
|
| Ами погледни я схемата и ще разбереш ,че усилването е фиксирано -явно веригата е вътре в чипа ,за неизкривена мощност дават 50 Вата ,усилването -потенциометър на входа или електронен регулатор със предусилвател. |
|
|
 |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 16:38 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | | Bobcho написа: | само да те предопредя (в случай че не знаеш ) че половината им части са менте  |
Това как да го разбирам че чиповете са менте ли ?
Иначе това клас "H" (70w) майтап работа не ми харесва.  |
Да точно чиповете имам впредвид от 3 такива два не тръгнаха  |
|
|
 |
|