| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 21:13 Заглавие: ПИК-програмиране ??? |
|
|
Привет!!!Навих се тука да си направя един часовник-много е тарикатска схемичката му , обаче забелязах че има и един пик процесор а имам проблем с програмирането...
Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен ( ще почерпя )
Ако някй се занимава моля кажете ми ориентировъчно цената за програмирането.Имам програмата и всичко друго необходимо.(без програматора)  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 7:34 Заглавие: |
|
|
От магазина на Млад Конструктор можеш да си купиш микроконтролер, който е програмиран с твоята програма.
Разбира се можеш да си направиш програматор.
Не казваш какъв е микроконтролера.
Например аз съм си правил програматор по тази схема - става за PIC16F84A и за други подобни. На втората схема всички елементи без микроконтролера и филтриращите кондензатори са излишни (ползват се само за да се стартира и работи микроконтролера след като сме го програмирали за да видим дали работи - светодиода трябва да мига (ако микроконтролерът е програмиран така)). Направил съм го на две експериментални платки, с идеята втората да я ползвам за да включа към микроконтролера допълнителни елементи за експерименти и често да го програмирам (като включвам първата платка с втората чрез контактно съединение без да вадя микроконтролера от цокъла). _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
| vstoykov написа: | От магазина на Млад Конструктор можеш да си купиш микроконтролер, който е програмиран с твоята програма.
Разбира се можеш да си направиш програматор.
Не казваш какъв е микроконтролера.
Например аз съм си правил програматор по тази схема - става за PIC16F84A и за други подобни. На втората схема всички елементи без микроконтролера и филтриращите кондензатори са излишни (ползват се само за да се стартира и работи микроконтролера след като сме го програмирали за да видим дали работи - светодиода трябва да мига (ако микроконтролерът е програмиран така)). Направил съм го на две експериментални платки, с идеята втората да я ползвам за да включа към микроконтролера допълнителни елементи за експерименти и често да го програмирам (като включвам първата платка с втората чрез контактно съединение без да вадя микроконтролера от цокъла). |
То и това е вариант ама има ли смисал да го майсторя иили да го купувам като ще ми трябва само 1-2 пъти ?  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 18:30 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | То и това е вариант ама има ли смисал да го майсторя иили да го купувам като ще ми трябва само 1-2 пъти ?  |
Има,има-практиката и знанието нямат цена... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|