| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ariel Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 20:48 Заглавие: печатна платка |
|
|
Отиди на страница трета от този същия форум ипрочети подробно за това. има толкова много написано за печатни платки. Специално за маркера- отиваш в една книжарница / например офис уан / до светофарите на кръстовището за Пловдив и си купуваш маркер за
CD-черен. Може да се използва само с ферихлорид или рецептата с син камък и готварска сол.Успех |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Сеп 03, 2004 6:11 Заглавие: Печатн платка |
|
|
Това със CD маркера е изпробвано на 100% - работи. Става и с асфалт лак и игра от спринцовка, но доста цапа и то все на неподоходящи места (по Закона на Мърфи) - аз вече си имам 2 бр. фанелки "за печатни платки с асфалт лак"  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
STANIS Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 4:05 Заглавие: |
|
|
nqkoi moje li da mi obqsni himicheskata reakciq na 4erniqt marker i kiselinata koqto se izpolzva. kak taka se poqvqvat pate4kite i zashto trqbva da budat 4erni predi ecvane  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 8:13 Заглавие: Стара тема |
|
|
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=2751
Там има доста изписано по темата _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
teglicho Нов потребител

|
|
|
 |
Popov Активен потребител

Регистриран на: 24 Окт 2004 Мнения: 83 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 14:44 Заглавие: |
|
|
Относно маркерите искам да кажа няколко думи:
Марката е EDDING. Тези маркери са по-добри от CD маркерите, когато се ецва в силна киселина или нещо подобно. При използване на FeCl има опасност някъде където е тънко нанесено с маркера да се прекъснат. Относно цената за този маркер, навсякъде е различно и зависи от дебелината на песеца. 0.3 мм ще струва към 1 лев. Абе общо взето няколко лева струват, а и всеки си преценява как ще прави: дали с лак, маркер, гетинакс, или чрез микрофрезоване. Според мене FeCl е най-добре защото не е скъпо и е безопасно. |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 16:17 Заглавие: |
|
|
| FeCl3 че е безопасен, да, но е скъп. но това не ме спира да си ги ецвам с него. 4лв. струва 1литър разтворен, който е достатъчен да разяде 1кв.м. фолио с дебелина 35микрона. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 23:49 Заглавие: |
|
|
| w stz e 330ml za 1лв и има като сухо вещество не сам се интересувал колко количество е ама е 5 кинта само че бая по-вече от 3 литра ще излезе разтвор |
|
|
 |
Popov Активен потребител

Регистриран на: 24 Окт 2004 Мнения: 83 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 24, 2004 18:49 Заглавие: |
|
|
| FeCl е скъпичък, когато се взема разреден и от тези магазини за електронни пособия. От складове или вносители, може да се намери за "бучки". По-евтино излиза ако се взема в по-големи количества. 1 кг сух FeCl струва 12 лева даже и по-евтино може да се намери. Смятам, че не е много за тези, които се занимават с това и го ползват. Само трябва да се внимава да не се окисли. То се разрежда и се използва дълго време. Аз лично ползвам разреден за 50 ст - 250 мл и ми стига за 1-2 платки, но не ецвам често. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 24, 2004 19:01 Заглавие: |
|
|
| Аз откакто си взех за 1лв. 333 г. течен не мога да го изразходя, защото след като използвам малко количество и го отделя, после пак ми върши работа. Образува се светлко кафеникава утайка, а другата част явно остава чист ферихлорид и става отново за употреба. В него има като подобрител йод. |
|
|
 |
|