Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

мощен регулируем стабилизатор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gergi
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Лично на мене не ми тябва.Аз имам такъв блок от споменатите по горе слонове, производство на TESLA с размери 45х45х40 см 2х48v и 20А за всяко рамо.Чисто и просто се опитах да подскажа на човека пуснал тази тема, как да постигне това за което пита с 2 дефектирали трафа от MW и малко чаркове,а не 6 тороида 14 бр. KD503 и тн.
joda написа:
В учебниците има много неща които са остарели и вече не се използват или се използват в много екзотични случай. ШИМ с тиристори за управление на първичната на 50Hz траф .... не мисля че това ще е лесно за реализация или икономически или някак въобще изгодно, но ако вече си си правил такъв стабилизатор и работи добре ... що пък не?
Колкото до учебниците,нищо не е остаряло!В тях е основата,идеята,законите,фундамента.В тях няма нищо екзотично,освен елементната база скоято е реализирано дадено устроиство.Важно е да разбереш принципа на деиствие,идеята,а как ще го реалзираш зависи от развитието на технологите в момента на прилагането.Нима Закона на Ом или Кирхоф (да не изброявам всички),са остарели и някои е открил нещо ново? Или съвремената електроника няма нищо общо с тях?Няма ли го фундамента, после каквото и да чете човек,малко или много остава неразбираемо. Примерно: Идва някакво устроиство за ремонт и започва едно ровене ,ум да ти зайде.Смяна на танзистори, схеми,кондензатори-все елементи,които има вероятност да са дефектирали.На края да кажем се оказва спротивление,което е вдигнало стоиността си.Какво искам да кажа с това ли?Ами, че които има основите,сяда мери,анализира и казва-ето това е,а не да рови по платките като кокошка.Примери от реалния живот колкото искаш. Twisted Evil
А каките...Е всяка година комндировка на Варненсите музикални дни.Каки колкото щеш и не ги гонехме ние, а те се въртяха около нас. Ами Златния Орфей, само,че това са други теми за разговор Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Човека пуснал темата отдавна не я следи но имаше полезни идеи и за всички други мисля. За каките повечко трябваше да напишеш, снимков материал би бил от полза Cool

Разбира се, един проблем може да се реши по много начини. Както и да е. Трябват ми железата (сърцевините де) от 4 трафа >500w ... примерно от MW или UPS-ове. Трябват ми за дросели т.е. може и с изгоряли намотки но да са еднакви. От къде мога да взема на достъпна цена? ... нали казваш че си имал достъп ...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети