Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля за помощ разбиращите от електричество
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 22, 2007 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Кофти както си мислех
1 значи ако не разбираш от ел техника не се хващай
2 а ако разбираш да почваме: опиши точно за какво става дума апартамент в кооперация ли отделна къща и т.н.
3 инсталацията завършена ли е ????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе мисля си, че чак толкова уж разбирам, ама знае ли човек...
Става въпрос за апартамент, инсталацията е завършена напълно, няма възможност да се пипа по ел.таблото, или пък да се сменят или проследяват кабели и т.н. Навсякъде са сложени конзолни кутии за контакти и от тях стърчи въпросния трипроводен мостов кабел. Кофти ситуация. Sad

Мисля си да окъся земя и нула и да карам по "старата" схема със зануляване? Rolling Eyes
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:24    Заглавие: Отговорете с цитат

В апартамента няма ли табло с предпазители някъде около входната врата? Отвори го и виж свързването вътре дали няма да те ориентира нанякъде. И задължително трябва да се определи кой е защитния проводник и кой нулевия, защото при положение, че инсталацията е трипроводна е възможно да има предпазител и на нулевия проводник, а на защитния проводник е абсолютно забранено да има предпазители, прекъсвачи и други подобни.
Върнете се в началото
franko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

гост написа:
Мисля си да окъся земя и нула и да карам по "старата" схема със зануляване?
Не те съветвам да го правиш ако има монтирани дефектнотокови защити.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Отвори си апартаментското табло както ти е писал eler и опиши какво и къде е вързано за фазите е ясно.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 22, 2007 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде да пооткрехнем малко завесата...
Фил или там квито други никове ползваш из интернет простраството-не те знам-не ме и вълнува,защо така си мислиш че като се криеш зад това Гост и си получил индулгенция за всичките си грехове?
Като те знам каква конфликтна личност си ,неуравновесена и избухлива сигурно половината хора тук,които в момента ти помагат-някъде из интернет-форумите са изяли някоя псувня от тебе,но сега отведнъж,като опря на зор и стана кротък като агънце и се скри зад това Гост...
По-лошото е че имаше навици и да заплашваш хора със саморазправа...
Айде стига бе...
Без всякакво уважение към хора като теб-Божилов,който за разлика от тебе никога не се крие зад анонимността на интернет...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 0:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти пък какъв си и що за пост е това?!?! Да беше казал нещо по темата ли? Какви грехове бълнуваш, какви индулгенции, ти си болен човек бе!!!

Аман от олигофрени, дето се изживяват като Господ...

С пълно презрение към тъпаците-селяни от Карловско - точно като тебе, др.Божилов! Shocked
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 6:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Ти пък какъв си и що за пост е това?!?! Да беше казал нещо по темата ли? Какви грехове бълнуваш, какви индулгенции, ти си болен човек бе!!!

С пълно презрение към тъпаците-селяни от Карловско - точно като тебе, др.Божилов! Shocked

Ааа показа ли си зъбките???Показа ли си истинския стил на писане,а??
Оставям просташкия стил на писане и обидите да говорят сами за това що за човек стои зад този Гост...
Мисля че няма нужда да коментирам....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:

То не че и аз не се заяждам от време на време но да обиждаш вече е друго. Мисля че от тук нататък имаш 1 възможност - да викнеш електротехник. Защото:

1. Никой не е длъжен да ти отговаря,
2. след това което написа надали още някой ще даде съвет и
3. след като съвсем явно нямаш познанията би било престъпно да пипаш там където можеш да застрашиш дори живота на други хора. Не си единствения в кооперацията и кабела земя влиза със сигурност в повече от 1 апартамент. Дори бих чувствал вина ако ти помогна за това.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Далеч съм бил от мисълта да се заяждам със човека,нито пък съм ползвал някакви обиди към него-"селянин","олигофрен" и темподобни...
Целта ми беше точна и ясна-лицето е "доста известно" из интернет средите и исках от напълно морално-етична гледна точка да спомена кой се крие зад този Гост...
Който иска-нека да му дава информация,който иска-нека не му дава информация...Ваш си избор.
Нито на едните ще се сърдя,нито на другите-всеки има право на избор...
Нека темата да продължи по същество.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети