| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 16:25 Заглавие: |
|
|
Кофти както си мислех
1 значи ако не разбираш от ел техника не се хващай
2 а ако разбираш да почваме: опиши точно за какво става дума апартамент в кооперация ли отделна къща и т.н.
3 инсталацията завършена ли е ???? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
Абе мисля си, че чак толкова уж разбирам, ама знае ли човек...
Става въпрос за апартамент, инсталацията е завършена напълно, няма възможност да се пипа по ел.таблото, или пък да се сменят или проследяват кабели и т.н. Навсякъде са сложени конзолни кутии за контакти и от тях стърчи въпросния трипроводен мостов кабел. Кофти ситуация.
Мисля си да окъся земя и нула и да карам по "старата" схема със зануляване?  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:24 Заглавие: |
|
|
| В апартамента няма ли табло с предпазители някъде около входната врата? Отвори го и виж свързването вътре дали няма да те ориентира нанякъде. И задължително трябва да се определи кой е защитния проводник и кой нулевия, защото при положение, че инсталацията е трипроводна е възможно да има предпазител и на нулевия проводник, а на защитния проводник е абсолютно забранено да има предпазители, прекъсвачи и други подобни. |
|
|
 |
franko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:39 Заглавие: |
|
|
| гост написа: | | Мисля си да окъся земя и нула и да карам по "старата" схема със зануляване? | Не те съветвам да го правиш ако има монтирани дефектнотокови защити. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 19:41 Заглавие: |
|
|
| Отвори си апартаментското табло както ти е писал eler и опиши какво и къде е вързано за фазите е ясно. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 21:01 Заглавие: |
|
|
Айде да пооткрехнем малко завесата...
Фил или там квито други никове ползваш из интернет простраството-не те знам-не ме и вълнува,защо така си мислиш че като се криеш зад това Гост и си получил индулгенция за всичките си грехове?
Като те знам каква конфликтна личност си ,неуравновесена и избухлива сигурно половината хора тук,които в момента ти помагат-някъде из интернет-форумите са изяли някоя псувня от тебе,но сега отведнъж,като опря на зор и стана кротък като агънце и се скри зад това Гост...
По-лошото е че имаше навици и да заплашваш хора със саморазправа...
Айде стига бе...
Без всякакво уважение към хора като теб-Божилов,който за разлика от тебе никога не се крие зад анонимността на интернет... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 0:26 Заглавие: |
|
|
Ти пък какъв си и що за пост е това?!?! Да беше казал нещо по темата ли? Какви грехове бълнуваш, какви индулгенции, ти си болен човек бе!!!
Аман от олигофрени, дето се изживяват като Господ...
С пълно презрение към тъпаците-селяни от Карловско - точно като тебе, др.Божилов!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 6:28 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Ти пък какъв си и що за пост е това?!?! Да беше казал нещо по темата ли? Какви грехове бълнуваш, какви индулгенции, ти си болен човек бе!!!
С пълно презрение към тъпаците-селяни от Карловско - точно като тебе, др.Божилов!  |
Ааа показа ли си зъбките???Показа ли си истинския стил на писане,а??
Оставям просташкия стил на писане и обидите да говорят сами за това що за човек стои зад този Гост...
Мисля че няма нужда да коментирам.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:13 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Ти пък какъв си и що за пост е това?!?! Да беше казал нещо по темата ли? Какви грехове бълнуваш, какви индулгенции, ти си болен човек бе!!!
То не че и аз не се заяждам от време на време но да обиждаш вече е друго. Мисля че от тук нататък имаш 1 възможност - да викнеш електротехник. Защото:
1. Никой не е длъжен да ти отговаря,
2. след това което написа надали още някой ще даде съвет и
3. след като съвсем явно нямаш познанията би било престъпно да пипаш там където можеш да застрашиш дори живота на други хора. Не си единствения в кооперацията и кабела земя влиза със сигурност в повече от 1 апартамент. Дори бих чувствал вина ако ти помогна за това. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:32 Заглавие: |
|
|
Далеч съм бил от мисълта да се заяждам със човека,нито пък съм ползвал някакви обиди към него-"селянин","олигофрен" и темподобни...
Целта ми беше точна и ясна-лицето е "доста известно" из интернет средите и исках от напълно морално-етична гледна точка да спомена кой се крие зад този Гост...
Който иска-нека да му дава информация,който иска-нека не му дава информация...Ваш си избор.
Нито на едните ще се сърдя,нито на другите-всеки има право на избор...
Нека темата да продължи по същество. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|