| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 9:19 Заглавие: PHILIPS L6.3 |
|
|
| Колеги,търся помощ за един Филипс шаси L6.3,защото залуднах.Проблемът е следния: При пускане не тръгва веднага,а когато си иска.Двете напрежения-8в. и 150в.са нормални,а 9-те волта за стабилизиране на5в. за процесора са 5,6в.Когато натоваря с лампа150в-всичко се нормализира и телевизора си заработва нормално,махна ли товара-спира.Прегледах всички важни електролити,сменях изправителният диод за 9в.-нищо.Сега почвам ценерине в първичната част,а търся и вашето мнение.Ако някой е имал този проблем,моля да сподели.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 12:05 Заглавие: |
|
|
| На анода на изправителният диод за 9v има фус. Шунтирайте го-имал съм аналогичен проблем точно от него. Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 14:04 Заглавие: PHILIPS L6.3 |
|
|
| Пробвано е и не е от него.Сега смених и ценерите,без този за 200в. и отново същото положение.При товар с лампа на 150в. си работи ,без нея неще. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 20:56 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | По руските форуми май имаше нещо да се донавие намотката за 9V с още волт. Май беше на Сергеевич | Това не беше ли при смяна на ТХО |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 21:14 Заглавие: Philips L6.3 |
|
|
| Имате грешка,уважаеми колеги,вашите препоръки са за друг модел шаси.Става реч за тхо AT2079-40,което има разлика с оригинала,а при моя случай-ТХО си е оригинално,а в дежурен режим няма общо със захранването на процесора,което вместо 5в.-е4,45.Нямам онези 9в,които се стабилизират през 2 транзистора на 5в.Останалите 2-са внорма.Смених и ценерите в първичната част,остана ми един транзистор-BF485,който не намерих.Дори ценера за 200в. смених и нищо по въпроса.Чакам идеи! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 21:32 Заглавие: |
|
|
| Kак са на осцилоскоп 150в ,контр.точки P7,8,9.по схема 9то волта за които пишеш ги дават 10,2в |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 20:35 Заглавие: Philips L6.3 |
|
|
На анода на изправителният диод за 9v има фус. Шунтирайте го-имал съм аналогичен проблем точно от него. Успех!
Колега bobitv,колкото и да не ти вярвах,излезе прав!Благодаря ти за съвета!Никога не съм вярвал,че бушон може да е и не-цял проводник.Благодаря и на всички ,които ми обърнаха внимание.Успешен бизнес на всички! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 7:44 Заглавие: Re: Philips L6.3 |
|
|
| wesko dilow написа: | | Колега bobitv,колкото и да не ти вярвах,излезе прав!Благодаря ти за съвета!Никога не съм вярвал,че бушон може да е и не-цял проводник.Благодаря и на всички ,които ми обърнаха внимание.Успешен бизнес на всички! |
Във Филипс стават и такива работи-има и едни червени и зелени дросели.От червените има само големи,от зелените има и малки и големи.
Тия дросели ги ползва Филипс и изключитено често прекъсват както и когато им дойде на акъла...Колко пъти съм дирил "студени спойки"-заради тия боклучави дросели...Особено в GR1AX има поне 20 такива дросела... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|