| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BACKO Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 20:00 Заглавие: Tv. Sharp 37am-12sc |
|
|
проблемат е следният телевизорът на av си работи нормално само менюто му е изместено в ляво но в нормален режим губихоризонтална синхронизация и не спира при настройка на каналите менюто съ6то е изместено в ляво виждат се около 7-8см от него
Тв то езпълнено с процSDA20561 a видеото MC44002p
ми че шасито е 5BS но по моята схема е изпълнено с SDA20566
Някой ако може да ми помогне със савет или схема 6те съм му много благодарен |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 20:09 Заглавие: |
|
|
Пратих ти схема в пощата ти . Ако не бъркам баш до тунера отдясно се намира едно ключе и като го бутнеш на другата страна си в сервизен режим .Та там вече ако нещо можеш направи.Също по спомени мисля че тръгва и с празна памет само после в сервиз размера нагаждаш. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
BACKO Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 20:42 Заглавие: |
|
|
| мерси Коцев утре 6те докладвам какво е станало |
|
|
 |
spb Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 21:33 Заглавие: |
|
|
| В сервиз се влиза при изключен телевизор от мрежовия ключа натискаш V- и P+ на телевизора и докато са натиснати включваш мрежовия ключ. Успех! |
|
|
 |
peshootvt Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 8:45 Заглавие: |
|
|
С празна памет има вероятност и да не стане. Затова най-сигурно е да смениш паметта с нова с правилният дъмп, и без това тази в ТВ ти е скапана , а повредените адреси пак да се издънят. Ако Ви трябва истински дъмп пратете едно ЛС и ще го иматате. Горното описание за влизане в серв. режим ще трябва за геометриите, AGC и AFT после. Последните се гласят най лесно с пускане на автоматична настройка от базов ориентир и за двете с число 60. Обикновенно AFT стига дори до 90, а AGC може да е и 15 дори. Могат и да се нагласят и автоматично с команда за показване текущ канал от RC, но тогава AGC се вдига много и не е вярното, смъкваш го до оптимум. AFT обаче е напилно достоверно.
За другите неща: Сменете Q704 и Q708, дигната им е Бетата от прегряване - сложете BC337. Сменете и С712 и С714 със същия капацитет но със стъпка нагоре по напрежение - 25V, 105 градуса. Сменете и двата кондензатора в Н помпата - сложете два по 220uF/25V/105gr.. Направете и хубаво препояване на дъното и кинескопната платка.
Ако има други проблеми споменете. Успех!  _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
Към клиентите - За мерси не ме търси. От утре не се плаща.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 9:04 Заглавие: |
|
|
Е ти прошивка _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 9:04 Заглавие: |
|
|
И още прошивки.Пробвани са и работят. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
BACKO Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:54 Заглавие: |
|
|
искам да благодаря на всички които помогнаха и дадоха мнение
и се извинявам за забавения отговор но pc то нещо се скапа и за тва
та сега по темата телевизорът тръгна без проблеми с нова памет и нов дъмп. |