| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 14:46 Заглавие: TV Elite или KTN чезне зелен цвят |
|
|
Пиша го така щото няма марка,а процесора е TDA9351,като се пусне Телевизора работи нормално,и след 10мин.а понякога и часове изчезва зеления цвят,а по рядко и синия,не съм обърнал внимание колко грее процесора на редовен TV защото този пече немога да си задържа пръста дълго на него,не е кинескоп сменял съм го, от видео усилвателите също стгам до заключение че е контролера.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 15:19 Заглавие: |
|
|
| правят много лоши спойки на цокъла на кинескопа,също и то видеоусилвателите,но щом си ги сменил-презапой платката на кинескопа.нямал съм случай да е от процесора.успех |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 15:32 Заглавие: |
|
|
Заглавие: TV Elite или KTN чезне зелен цвят
По точно какъв е телевизора или въпроса е принципен.Иначе може да прекъсва транзистор във видеоусилвателите,да е спойка,високоомно съпротивление,кабел или спукана платка кинескоп или шаси.
Модерирано от RC
| pavlin v написа: | | Пиша го така щото няма марка,.... |
|
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
Презапоивах незнам колко пъти,и го пусна да работи и всичко наред,затвора го пак си работи и точно съм решил че е готов пак избие цвят,но ще продължъ да видя какво ще излезе.  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
| pavlin v написа: | Презапоивах незнам колко пъти,и го пусна да работи и всичко наред,затвора го пак си работи и точно съм решил че е готов пак избие цвят,но ще продължъ да видя какво ще излезе.  |
Смени всички транзистори на видеоусилвателите, ако не си го направил до сега. |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 6:38 Заглавие: |
|
|
| Често срещано при тези ТВ-та.Както те е посъветвал Tokio смени всички транзистори на видеоусилвателите.Те на мерене са здрави ама.....!Ще видиш че проблема ще изчезне. |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 12:54 Заглавие: |
|
|
| Това сигурно е от ония чудеса на техниката,дето са с едни плътни капаци и поради липса на вентилационни отвори прегряват видео усилвателите. |
|
|
 |
|