| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SPAF` Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 14:33 Заглавие: Търся потенциометър |
|
|
Здравейте, свалих от един усилвател (Pioneer) ей този потенциометър "ALPS ACT1024-A 250KKX2" 250К Логаритмичен, Двоен (стерео)
Интересува ме от къде мога да намеря ако не същия, то поне някой достоен заместител? Обиколих няколкото магазина който знам и се прибрах у дома с някакъв който освен че беше линеен, вкара и някакъв ужасен брум-пръщене-дращене към цялата картинка... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 14:48 Заглавие: |
|
|
| Брума вероятно идва от това, че не си го замасил. Трябва да има уши за които да се запои проводник към масата. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 14:49 Заглавие: |
|
|
Като задаваш такива въпроси е добре да посочиш, че примерно си от "голямото село" и си ходил в еди кои си два-три магазина които знаеш.  |
|
|
 |
SPAF` Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 16:32 Заглавие: |
|
|
| ами, замасен е! просто потенциометъра не става, иначе съм в София и съм обиколил няколко магазина пак в София, просто не им знам имената за да ги посоча, идеята е не да си изброяваме магазини за ел. компоненти, а някой да каже "да, аз съм купувал подобен потенциометър, виж еди къде си, там трябва да има". |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 16:47 Заглавие: |
|
|
| SPAF` написа: | | "да, аз съм купувал подобен потенциометър, виж еди къде си, там трябва да има". |
Трудна работа-хората тука не са нито компютри,нито като енциклопедии в главите,че да помнят къде има точно 250кило логаритмичен...
Дори и да съм купувал отнекъде точно същия-едва ли го помня-то едно нещо ли купувам.
Значи стойността не е толкоз критична-може да сложиш и някаква друга стойност-стига да е близка разбира се.
Останалото е обикаляне по магазините и търсене.
Виж в големия магазин на "Поп Богомил"-там имаше голям асортимент,имаше един магазин на СД"Амета" на Кн.Борис-там имаше хубав асортимент,ама дали още бачка-не знам,Пулсатор също може да идеш...
Всичко е въпрос на късмет... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
SPAF` Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
| ...въпросният некачествен потенциометър закупих именно от големия магазин на ул. Поп Богомил, честно казано от там доста рядко съм случвал да купя нещо читаво, но в интерес на истината, това беше единственото място на което намерих подобен потенциометър, а до СД "Амета" и Пулсатор никога не съм ходил, тия дни ще скокна... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 17:50 Заглавие: |
|
|
| SPAF` написа: | | ....потенциометър закупих именно от големия магазин на ул. Поп Богомил, ... |
Точно заради това писах по-горе | RC написа: | | ... е добре да посочиш, ..... и си ходил в еди кои си два-три магазина които знаеш. |
|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 18:08 Заглавие: |
|
|
| SPAF` написа: | | въпросният некачествен потенциометър закупих именно от големия магазин на ул. Поп Богомил, честно казано от там доста рядко съм случвал да купя нещо читаво... |
Ако говориш за това което и аз-"АмиКорт58"-двуетажния магазин-то недей да съдиш по единични неща които си купувал оттам.
Магазина е доста свестен.
Купувал към сумати неща от там и то от много години насам и като цяло отзивите ми са определено положителни...
Въпреки че като работи професионално човек и купува сумати неща-винаги и навсякъде се е случвало да имам проблеми и единични рекламации. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
SPAF` Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 18:02 Заглавие: |
|
|
| ...проверих всички магазини които споменахте... а също така и срещу амета магазина, а и един на ул "Братя Миладинови"...никъде няма потенциометър който да ми свърши работа... айде някой сега да каже къде да потърся????????? така като гледам е малко безсмислено да питам вече, ама поне кажете някое представителство на ALPS за България???? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
| Иди в Комет електроникс ,близо до Конрад и виж имат качествени логаритмични по 47К ,може да пробваш с тази стойност ,ако е за увеличаване и намаляване /поне така разбирам ,след като не искаш линеен/ ,но са по 5 долара ,ако не искаш с тях виж пак там в каталога на Farnell с поръчка си харесай някой хубав ,но цените ще са още по-солени ,няма как ,нали търсиш най доброто? |
|
|
 |
|