| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 21:49 Заглавие: |
|
|
Ами аз си намерих един справочни Български полупроводникови прибори и интегрални схеми, бяла корица. Значи там има зависимост на базовото напрежение от колекторния ток макар че май трябва да е обратното
но няма зависимост на базовия ток от базовото напрежение. Как може да се построи тази характеристика от другите данни в справочника, защото ми казаха, че може по тях  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
belich Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 23:19 Заглавие: характеристики на бг транзистори |
|
|
| Ако е от Генчо Кондарев, Тихомир Таков и Тодор Москов эначи эа тоэи справочник става дума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 24, 2004 18:48 Заглавие: |
|
|
Aми точно този е справочника който имам Но там няма тази графика на зависимостта на Ibe от Ube. Някой знае ли как според другите графики да постоя тази графика. Благодаря. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 24, 2004 19:24 Заглавие: |
|
|
И за какво ти е тази графика? Прехода Б - Е е нещо като ценер диод. В право включване (нормална работа) е като на всеки диод. В обратно включване има напрежение на стабилизация като ценер и то стабилно при микротокове. Около 7 - 11V в зависимост от типа. Тази особеност не е отразена дори и при модела на PsPice.
Та ако ти трябва нормалната графика при право включване то V - A характеристика на всеки диод (p - n преход) ти върши работа. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 24, 2004 23:28 Заглавие: |
|
|
Aми трябва ми за проекта който ще правя по ПСЕ - крайно стъпало 10 Вата с комплементарна двойка транзистори. В изчисленията се изисква необходимото входно напрежение за разклащане на крайните транзистори, за да може да се изчисли водното им съпротивление за да се изчисли драйверното стъпало което ги клати. Дадена е в примерните изчисления една графика на тази зависимост.  |
|
|
 |
|