| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LZ4GV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 9:57 Заглавие: Импулсно зарядно устройство за автомобилни акумулатори |
|
|
| Принципна схема и печатна платка ще откриете на http://lz4gv.my.contact.bg/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 10:07 Заглавие: |
|
|
Аз да попитам не е ли лошо това, че напреженижто е постоянно по големина. До колкото съм запознат при заряда на автомобилни акумулатори напрежението при тях е постояно по посока и променливо по глемина по този начин се получава десулфатизация върху плочите на акумулатора което от своя страна удължава живота на акумулатора. Дори при повечето фабрични зарядни след трансформатора има само грец и няма изглаждащи кондензатори именно заради сулфатизацията. Това до колкото успях да угледам схемата на изхода си ще дава постоянно и добре изгладено напрежение.
Последната промяна е направена от the_bull на Чет Авг 30, 2007 12:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
Не сулфатизация а десулфатизация. Става със зареждане в едната полувълна и разреждане в другата с 1/10 от тока в първата.
Сулфатизиралия акумулатор е повреден акумулатор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 13:16 Заглавие: |
|
|
| Направих си корекция на думата. Проверих няколко схеми и също стигам до извода, че не са с изгладено напрежение, а са с пулсиращо само с еднопътен изправител или пък с грец без филтриращи кондензатори. Та сега се пита ако не е заради десулфатизацията защо се налага заряда с пулсиращо напрежение така е и в автомобилите. |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 13:31 Заглавие: Mda |
|
|
| the_bull написа: | | Направих си корекция на думата. Проверих няколко схеми и също стигам до извода, че не са с изгладено напрежение, а са с пулсиращо само с еднопътен изправител или пък с грец без филтриращи кондензатори. Та сега се пита ако не е заради десулфатизацията защо се налага заряда с пулсиращо напрежение така е и в автомобилите. |
На прав път си но за да се получи десулфатизация , не само че се зарежда с пулсиращо напрежение но се прави и разряд с 1/100 от капацитета на акумулатора , демек 50А зареждаш с 5А и разреждаш с 0.5А в 1/4 ..1/5 от времето на заряд
Така че lz4gv твоето компютърно захранване не става !!!
Налй лесно се прави като се ползва само траф и еднопътен изправител и една крушка от 5W , а може и без крушката ако ще е за еднократно възстановяване  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 13:43 Заглавие: |
|
|
Направо му разказахте играта на LZ4GV Всъщност на сайта му има разработки на които доста потребители тук бая биха се изпотили  |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 14:01 Заглавие: Mne |
|
|
| Anonymous написа: | Направо му разказахте играта на LZ4GV Всъщност на сайта му има разработки на които доста потребители тук бая биха се изпотили  |
Защо така смяташ, по скоро може да се поизпотиш да подкараш нещо, или да си трошищ главата с нещо аматьорско  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 14:32 Заглавие: |
|
|
| Ами който знае и може ще си разработи сам нещо професионално. Който не знае и не може ще си троши главата с аматьорски неща. Няма лек. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 16:24 Заглавие: |
|
|
Не мога да разбера какво трябва да означават някои от постовете в тази тема Човекът е направил нещо,предлага го и споделя,а ние скачаме отгоре му .Че за какво е форума тогава?Ами ако някой има какво да добави или предложи- да го прави,ама да спамим и да се правим на умници според мен не е редно!Още повече,че колегата е нов,с 2-3 поста и ако е допуснал някъде грешка (аз не виждам къде) можем да му я посочим,а не да хапем.Това е от мен,може и да греша  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 17:23 Заглавие: |
|
|
| Много е полезно, че споделя подобни неща с наз и затова му благодаря, но моите постове не са някаква нападка а чисто и просто се интересувам защо нещата са така и евентално какъв е смисала. Преди и аз мислех да права зарядно от PC захранване но много колеги ми казваха, че трябвада е пулсиращо напрежението така са изградени всички фабрични устройства. И реших на фона на тази тема да разбера за какво е нужно пулсиращото напрежение и какви са предимствата пред добре изгладеното. |
|
|
 |
|