| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivo Ivov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 22:40 Заглавие: Долби и ДТС |
|
|
Имам един въпрос, може ли да се намери на пазара готов модул или някой да ми сглоби един декодер за Долби и за ДТС. Трябва ми за да го вградя в един усилвател, който съм започнал да го модвам и се сетих че няма да е зле да се сложи и една такава джаджа......  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 23:29 Заглавие: |
|
|
| И какво точно ще върши тоз модул е усилватела ? |
|
|
 |
Ivo Ivov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 11:58 Заглавие: |
|
|
| ще разделя стерео сигнала на много канали и от там в крайните стъпала и така.... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:01 Заглавие: |
|
|
| Ivo Ivov написа: | | ще разделя стерео сигнала на много канали и от там в крайните стъпала и така.... |
Той ако сигнала е стерео и на сто канала да го разделиш файдата е никва.
Все едно от мп3 да правиш лослес. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:07 Заглавие: |
|
|
| А колко канала е усилватела , ако ти е толкова мерак за такива работи си направи една приставка за квадрафония , не е сложно мисля че и един диференциален усилвател ще ти свърши работа. |
|
|
 |
Ivo Ivov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:27 Заглавие: |
|
|
| заводски имаше два стерео чипа STK но не се сещам какви бяха точно. Единият за ляв и десен канал го махнах и сложих два чипа TDA.... онези с крайни MOS транзистори. Другата стерео схема усилва централния и съраунда, като последния тонколоните ги връзва последователно на един канал. Преди това има един долби про лоджик декодер след което едни електронни схеми за правотоково регулиране на усилването - те ще изхвърчат скоро, защото имат много собствен шум. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:31 Заглавие: |
|
|
| Доколкто те разбрах май не ти трябва и такава приставка защото изглежда този усилвател си има . Не знам за какво ти е да му слагаш допълнителни модули след като той сам може да направи от стереото това което искаш . И защо реши че с TDA ще е по-добре отколкото с STK , аз бих направил замяната само ако STK e повредена и искам да мина по-евтино. |
|
|
 |
Ivo Ivov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 16:43 Заглавие: |
|
|
асолютно си прав за това че има декодер , но той не поддържа про лоджик две и ДТС пък нали сега тия са модерни. А относно TDA vs. STK може да пуснем тема  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:29 Заглавие: |
|
|
| Ама ти цифров сигнал ли искаш да вкараш на входа на този усилвател или обикновено стерео. Относно темата TDA vs STK не мисля че ще има повод за спор. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 0:16 Заглавие: |
|
|
Купи си едно евтино ДВД плеърче и извади платката с декодера за DTS , Pro Logic, AC3, Dolby и така на татъка за кавото се сетиш.
А сега сериозно. "Модула" който си решил да слагаш в усилвателя си няма да ти свърши никаква работа освен ако както Андрей каза нямаш намерение да вкарваш цифров сигнал на входа му (което ме съмнява). Можеш да си направиш Псевдо Квадрофония или Съраунд. Освен това много работи и подробности си си спестил. Можеш Поне да кажеш колко канален е усилвателя, колко е бил, какъв е че от постовете ти нищо не се разбира. Махаш едни интегрални схеми слагаш други който вършат същата работа но по некачествени. Искаш май да махнеш и оригиналния декодер Dolby Pro Logic и да сложиш твой???? Нещо не е наред..... |
|
|
 |
|