| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:09 Заглавие: Въпрос за 723 |
|
|
| Тази ИС има ли някаква защита от преграване и ако да какъв е ефекта когато сработи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:20 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че няма за сметка на това е доста капризна и лесно гори. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:21 Заглавие: Re: Въпрос за 723 |
|
|
| andrey1988 написа: | | Тази ИС има ли някаква защита от преграване и ако да какъв е ефекта когато сработи. |
Няма.
Има ограничител на тока и термокомпенсиран усилвател на грешката,но не и термозащита...
И много ментета си има ама тва е друг въпрос.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:23 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | Мисля, че няма за сметка на това е доста капризна и лесно гори. |
Въоще не гори лесно,като и знаеш тока на изхода и си направиш сметките какъв ключов елемент ти трябва-няма как да гори... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:33 Заглавие: |
|
|
| Схемата от МладКонструктор 1 бр. на 2001 г. с нея съм си играл и там на токоограничение когато работи ТЕСа и примерно зареждам акумулаторче за 30 мин работа 723 изгаря не съм се интересувал за режима и на работа, но факт е че гори. Разбира се има възможност схемата да не е настроена както трябва. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 13:17 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | Схемата от МладКонструктор 1 бр. на 2001 г. с нея съм си играл и там на токоограничение когато работи ТЕСа и примерно зареждам акумулаторче за 30 мин работа 723 изгаря не съм се интересувал за режима и на работа, но факт е че гори. Разбира се има възможност схемата да не е настроена както трябва. |
Говорим за стандартното приложение на този чип.Този чип е регулируем стабилизатор
Той не е чип специализиран за зарядни,за зарядни си има съвсем други чипове.
Въпреки това с него стават добри схемички за зареждане и нямат описаните от тебе кусури.Разрови се из интернет.
Ако няма краен регулиращ елемент,ако крайния регулиращ елемент има бета 5,а ние дърпаме хубав ток,ако на изхода има ЕДН,а няма защитен диод-съдбата на чипа ще е все една и съща-в казаня... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
Питам защото съм направил регулируемото захранване на МК и имам следния проблем - когато захранването работи в режим на токоограничаване 723 се заграва и ми направи впечатление че когато загрее повечко напрежението на изхода пада до 0 и не се регулира и след известно време се възстановява нормалната работа. Забелязах и едно по-опасно явление - понякога преди да падне напрежението до 0 се вдига до максималната стойност (над 20 волта) и не може да се регулира , регулира се само токоограничаването. Мога ли да се съмнявам в 723 ?
Ето схемата : http://www.constructor.bg/mk/Shematics/Supply_shema.gif |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
Може да се съмняваш в чипа-да...
Точно тази схема не съм я правил ,но подобни съм правил.Той принципа е един и същ-поексериментирай с някакъв друг вид транзистор Т2 с по-голямо усилване...
Все си мисля че да седне човек да ползва един 2ен операционен-единия за регулирането,втория за защитата е по-просто,лесно и удобно... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 15:28 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 и при мен имам същите проблеми с тази схема при продължително токоограничение 723 загрева и дефектира. За това препоръчвам да е в метален корпус повече държат явно си е от схемата. Иначе работи прекрасно и 2рото, което е подвеждащо в заглавието регулирането поне при мен започва от някаква много малка стойност, но не и 0 волта както се пише. В предишният пост писах не за схема на зарядно а за схемата на МК използвана като зарядно смисал по продължителна работа на токоограничение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:23 Заглавие: |
|
|
Моята няма проблем с регулирането (започва от 0v , чак ме очуди) но след тези проблеми които ми прави регулатора 723 си възстановява нормалната работа и не дефектира.
| Bojilov написа: |
Все си мисля че да седне човек да ползва един 2ен операционен-единия за регулирането,втория за защитата е по-просто,лесно и удобно... |
И аз така си мисля , ама си викам : хората са го измислили , начертали и се фалат от него , що да не го пробвам. |
|
|
 |
|