Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кучегон
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
koko_plioko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето линка към снимките:
http://picasaweb.google.com/kokoplioko/DogChaser?authkey=y3bu7tjo-tU

За съжаление Picasa-та ме ограничава до 1600х1200 пиксела. Ако са нужни по-големи резолюции ще пращам на мейл. Максималната е 3072х2304.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Като гледам, че е с контролерче на Atmel, едва ли нещо може да се направи по твоя въпрос без познаване (и писане) на софта в него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш ли да кажеш надписите на 2та чипа че нищо не мога да прочета така?
Тия черничките неща с многото крачета...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Единия е дешифратор 74HCT138, а другия Atmel Tiny
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:53    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Единия е дешифратор 74HCT138, а другия Atmel Tiny

Трудна работа тогава-мене с кьоравите очи едното ми се видя като 555,ама нейсе...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
koko_plioko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

F PG52AB
MM74HCT138N
MC74HCT138N
и
ATMEL 0616
ATTINY15L
1PI

Иначе, като отвориш снимката в Picasa, горе в дясно на лентата има една лупа. Малко е неоткриваема Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

koko_plioko написа:
F PG52AB
MM74HCT138N
MC74HCT138N
и
ATMEL 0616
ATTINY15L
1PI

Иначе, като отвориш снимката в Picasa, горе в дясно на лентата има една лупа. Малко е неоткриваема Smile

Явно няма да стане по прост начин доработката...
Отделно че не съм сигурен дали подобни устройства действат на кучетата по начина по който ни се иска.
Ти рекламните тикове ги заеби....
Навремето когато съм правил подобни генератори с аналогови схеми,обикновено резултата е друг.Кучетата наистина ги чуват тези честоти и им влияят но не и по начина по който искаме.
По-скоро стават агресивни,но не и да ги накара да се омитат...
Така че моя съвет е да действаш с някакви по-конвенционални методи...Обикновено добре се влияят от тояга по задниците... Smile
koko_plioko
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако включа уреда в режим 2 се омитат на секундата и после по половин час не ги виждам изобщо. Проблема е, че има и звук в чуваемия спектър и след 2 минути започва ужасно главоболие, което се оправя единствено с 3-4х100 уиски или домашна ракия. Главоболието от ракията още не знам как се оправя. За това питам дали може да се повиши долната граница на този режим до към 20 KHz например.
Върнете се в началото
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 15:47    Заглавие: Re: Здравейте! Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Който гледа кучета бездомни и им носи храна можеш да го накараш да си ги приюти у тях или да ги изпъди....

Така си мислех и аз докато не ми се наложи да се справям и аз с проблема. След като споделих с кварталния той взе да ми се оплаква че имал същия проблем със съседка от входа и се разбра че в общи линии по легален начин нищо не може да се направи. Докато не нахапат някое дете на никой не му пука. Кроих и аз пъклени планове (кучегон) но проблема за щастие се реши донякъде от само себе си.

Последната промяна е направена от joda на Пет Авг 31, 2007 15:50; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети