| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 15:13 Заглавие: |
|
|
Идеята не е лоша за компютъра но ако е с тв изход вероятно модулатор не е необходим.Ако говорим за изход по висока честота.Не съм запознат с този хардуер ако може ще е добро решение.Ласпито е готино защото има МВ ДМВ 5.5 6.5 и плавна настройка на изходната честота.Въобще братята добре са го направили.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 15:32 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Идеята не е лоша за компютъра но ако е с тв изход вероятно модулатор не е необходим.Ако говорим за изход по висока честота.Не съм запознат с този хардуер ако може ще е добро решение.Ласпито е готино защото има МВ ДМВ 5.5 6.5 и плавна настройка на изходната честота.Въобще братята добре са го направили.  |
Не, ТВ изхода им е по ниска честота, а за 5,5 и 6,5 наистина не се сещам как от РС-то може да се изведе и да се модулира, иначе звукови генератори-програми бол !Все пак идеята е отворена и който открие нещо да го пише тука ! |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 17:46 Заглавие: |
|
|
| Ласпитата съм си ги купувал по комунистическо време.С настъпването на демокрацията успях да преватизирам още един чудесен генератор Хасковко производство.Тъй че сега съм с три генератора. Кой като мен а........... |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 12:01 Заглавие: otgowor |
|
|
Благодаря на Бойко за схемата ,но моят генератор е с друго захранване.+5V е направен с паралелен стабилизатор и крайният транзистор е съставен.Просто е изгорял и не ми се правят опити и ме интересува самият транзистор.
На генераора съм му монтирал и PAL.ако някой се интересува ,няма проблем .
Имах схема ,но някъде съм я забутал и не мога да я намеря.Работя с него от 16 години и съм много доволен... _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 13:17 Заглавие: |
|
|
| Ако пък захранването ти е изпълнено като на ЛАСПИ 01 то му имам схемата.След мрежовия трансформатор има три напрежения .Едното е от 3 и 4 извод.Другото е от 5-7 извод като 6 извод е среден край. и последното е от 8- 9 извод.Ако това може нещо да ти помогне пиши или дай номерата на транзисторите и да видя по схемата какви са. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:05 Заглавие: отговор |
|
|
Благодаря на всички,но се оказа че имам 01 ,а не 03 .
Намерих му схемата и се оказа ,че +5V не е паралелнa,а нормално последователна стабилизация,само че руснаците си има един принцип"Другите така ,а ние по иначе..."Просто стабилизират -5V,при което това е маса,а "масата" е активна т.е +5V.И това ме е заблуждавало...Шибана работа.А иначе генератора си е готин... _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
|