Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TDA8175 замяна
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kanz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 16:21    Заглавие: TDA8175 замяна Отговорете с цитат

Здравейте
Интересува ме има ли някакъв заместител на TDA8175 и ако има кой е и как става свързването му. ТВ-то е Sharp dv6301s

p.s Чувал съм че с stv9379 става но не знам как става номера, а в нета не намирам нищо

10х
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

За Panasonic става с кит, ама за тия D3000 не съм му намерил цаката все още.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ставишь TDA8177 2,4,5,6 pin без изменений 1pin R507=5.6K лучше ставить СП 10 КОМ,3PIN изъят стабилитрон +12 вольт вместо него перемычка,7 pin емкость параллельно 7 ноге 1,0 на16в и делитель 8.2к на + 5в 2 конец на 7 pin, резистор 3,6-3,9 ком один конец
на 7pin 2 конец на землю,лучше поставить СП 10 КОМ!

Тва е за SHARP методиката..

Последната промяна е направена от Bojilov на Пет Юли 18, 2008 11:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:47    Заглавие: Re: TDA8175 замяна Отговорете с цитат

kanz написа:
Здравейте
Интересува ме има ли някакъв заместител на TDA8175 и ако има кой е и как става свързването му. ТВ-то е Sharp dv6301s

p.s Чувал съм че с stv9379 става но не знам как става номера, а в нета не намирам нищо

10х

22 лв. - друг интеграл, неясно какъв( с изтрит надпис, монтиран върху платка) в София срещу японското посолство. 873 02 94 - тел. на магазина. Имат и TDA 8175 - 37 лв., но с другия става добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kanz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря
значи ще пробвам с тда8177 ако мога да го открия в плд
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 18:17    Заглавие: Re: TDA8175 замяна Отговорете с цитат

vladi46 написа:
22 лв. - друг интеграл, неясно какъв( с изтрит надпис, монтиран върху платка) в София срещу японското посолство. 873 02 94 - тел. на магазина. Имат и TDA 8175 - 37 лв., но с другия става добре.

TDA8170
TDA8172
TDA8177
STV9379
всеки от тези чипове като му разгърнеш даташийта и се вижда как може да се присади-и в Loewe и в Panasonic и в SHARP...

Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Юли 20, 2008 0:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kanz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи намерих си TDA8172 и stv9379 и ме интересува сега как да ги свържа свалих си даташиитовете но не мога да им се сегя (в смисъл как става свързването) та ако може някой да ми го обесни че съм малко начинаеш в тази област ако има и схема ще е добре ае благодаря предв.
Извинете ако ставам нахален ама това ТВ ме извервя вече 2 седмици е отворен и не мога нищо да направя
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

kanz написа:
Значи намерих си TDA8172 и stv9379 и ме интересува сега как да ги свържа свалих си даташиитовете но не мога да им се сегя (в смисъл как става свързването) та ако може някой да ми го обесни че съм малко начинаеш в тази област ако има и схема ще е добре ае благодаря предв.
Извинете ако ставам нахален ама това ТВ ме извервя вече 2 седмици е отворен и не мога нищо да направя

Прави каквото съм ти писал в първия ми пост със TDA8177-то е най-лесния вариант.
REMZ>
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

TDA9302
kanz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
kanz написа:

Прави каквото съм ти писал в първия ми пост със TDA8177-то е най-лесния вариант.

Еми да но просто имам tda8172 и stv9379 и ако може тях да поставя защото ги имам а пък 8177 трябва да ходя до Пловдив да купувам та затова питам ако може да стане с тях да ги използвам. Ако някой знае да пише ако не ще е се купува 8177
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети