| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kirilx Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 23:57 Заглавие: Сервизно меню на Schneider 21" |
|
|
| Някой знае ли как се влиза в сервизното меню на Schneider 21" модел TV 4-55212/E ,проблема е че картината е леко разпъната вертикално и ми казаха че само така се оправя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 6:57 Заглавие: |
|
|
Нали веднъж вече имаше 3 страници тема за този Шнайдер пак...
Занес го на колегата Нанков или някой друг специалист от Хасково-ако е до сервизен режим-ще ти свърши работа за нула време... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kirilx Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 9:40 Заглавие: |
|
|
| Носих го напред назад и наскоро един ми го оправи,но се появи проблема с разпанатата картина и каза че само с оригинално дистанционно се оправя,а аз нямам такова..Гаранция 3 месеца ми даде и има лепенка затова сега няма да го нося а и ми писна да го разнасям.. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 12:30 Заглавие: |
|
|
| kirilx написа: | | Носих го напред назад и наскоро един ми го оправи,но се появи проблема с разпанатата картина и каза че само с оригинално дистанционно се оправя,а аз нямам такова..Гаранция 3 месеца ми даде и има лепенка затова сега няма да го нося а и ми писна да го разнасям.. |
Сам няма да се оправиш!Носиш на сервиз и това е....
Аще повече че в сервизен режим се влиза без да се отваря капака,така че лепенките ше ти останат здрави...
Ай да ми обясниш кък във домашни условия примерно пулта ше разбереш дали ти лъчи с едновременно натиснати два бутона,а? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kirilx Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 23:28 Заглавие: |
|
|
| Не ми е оригинално дистанционното,иначе намерих инфо как от копчетата на тв-то се влиза в сервизен режим но не действа при моя,незнам точно с какво шаси е.. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:01 Заглавие: |
|
|
| kirilx написа: | | Не ми е оригинално дистанционното,иначе намерих инфо как от копчетата на тв-то се влиза в сервизен режим но не действа при моя,незнам точно с какво шаси е.. |
От копчетата на шасито само в сервизен режим не можеш да влезеш.
Комбинацията е стандартната от предния панел и от пулта...
Пулта ти е незнаен,който по всяка вероятност не можеш да ми кажеш може ли да излъчва с 2 едновременно натиснати бутона...
Щом е шнайдерски пулт-филипсовия аналог ,като единичен бутон вместо двата го нямаш...
Как да ти помогне човек,като сега ако те питам-имаш ли една най-проста мигалка със око и светодиод с която да определиш аджеба това дистонционно лъчи ли или не лъчи с 2 едновременно натиснати бутона и отговора ти ще е "не"...
Дай му снимка на този пулт барем,да го видим къв е що е... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
kirilx Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 9:49 Заглавие: |
|
|
Такава мигалка имам на комютъра,работи с всички дистанционна,иначе съм намерил и друг начин за проверка на дистанции,просто го насочваш към какъвто и да е цифров апарат и се вижда ясно как свети отпред дистанционното ,май ще се ориентирам пак към майстор ,но незнам дали някой в нашия град може да го оправи,а не ми се разкарва през 20 сервиза.. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 11:08 Заглавие: |
|
|
| kirilx написа: | Такава мигалка имам на комютъра,работи с всички дистанционна,иначе съм намерил и друг начин за проверка на дистанции,просто го насочваш към какъвто и да е цифров апарат и се вижда ясно как свети отпред дистанционното ,май ще се ориентирам пак към майстор ,но незнам дали някой в нашия град може да го оправи,а не ми се разкарва през 20 сервиза.. |
RC214 беше пулта на Рувидо който бачка едно към едно с оригинала и излъчва с 2 бутона-хем ще можеш впоследствие зда си го ползваш за телевизора.
CONEL също правят пултове които стават за модела...Примерно 9990 би ти свършило работа.
Става и с обикновен филипсов пулт и бутона TV вместо червения и синия от пулта,ама ако нямаш кел файда да го купуваш заради едно влизане в сервизен режим...
Ако размера не може да се смъкне под определено ниво-вероятно проблема е в опциите за типа кинескоп..
Все пак моя съвет е да го занесеш на някой колега. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
kirilx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 18:18 Заглавие: |
|
|
| Дано някой в нашия град се наеме да го оправи,мерси все пак.. |
|