| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Morpheus Гост
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 22:12 Заглавие: Автоусилвател в домашни условия-как? |
|
|
| Днес правих опити да пусна системата от колана у нас.Усилвателя е 400 вата ,а тубата 150.Проблема захранването на усилвателя ,пробвах посредтвом адаптор (220->12 волта)но беше само 500 милиампера и естествено не стана нищо.След това пробвах от захранването на компа ,свирка за малко и докато усилвах компа заби(явно недостик на напрежение).Та някой има ли идея за някакво бюджетно решение на този захранващ проблем. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 22:50 Заглавие: |
|
|
Свали и Акумулатора от колата Няма много варианти за захранване на авто усилватал в домашни условия. Единственото за което се сещам е с акумулатор и зарядно за него защото захранването на усилвателя иска солидни токове  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 1:38 Заглавие: |
|
|
Ами замисли се колко ток трябва за да изкараш 400W от 12V? ... над 33А. С тези милиампери и на слушалки няма да тръгне. А към компа недей го включва повече че ако още имаш комп няма да е за дълго.
Както колегата каза или акумулатор (но ще го източиш за 2-3 часа) или мощно захранване на 13-14 волта и >40 ампера. Такова можеш да си направиш от по-голям траф за халогенки (500W), грец и кондензатор. А усилвателя ти е със импулсно захранване и от много експерименти може и него да цъфнеш така че земи си един нормален усилвател за в къщи по-добре. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 22:08 Заглавие: |
|
|
Взимаш едно мощо компютърно захранване ( Мисля че вече има по 1KW ) и го ползваш само за захранването на усилвателя, без да включваш компа към него. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2007 22:34 Заглавие: |
|
|
| Колев написа: | | Взимаш едно мощо компютърно захранване ( Мисля че вече има по 1KW |
Дори и да има-знайш колко пари е-повече от усилвателя...
Освен ако не е JNC-ама то тогава толкоз е и 1кВт-на 300Вт товар ше умре... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 21:53 Заглавие: |
|
|
| Мне..с компютърно захранване не бива-може да се получат самовъзбуждания на високи.Аз съм за варианта с траф (обикновен мрежов) за луничките.В Мосю Бриколаж съм виждал, пък може и по магазините за осветителни тела да има. |
|
|
 |
Lenux Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 19:00 Заглавие: ха |
|
|
Абе колеги как ви звучат тия 400 вата за автоусилвател,то може да му пише и 600 и 800 и 1000 !! За реални ватове чували ли сте и защо си вярвате не знам като това стъпало не е повече от 50 на изход real , a за това с какво да го храни- с зареждащо устроиство за акумолатори става перфектно пък и пове4ето искарват към 14v тъй че е идеално,имах два blaupunkt-а на по 4х40 real и ги хранех и двата близо година и половина с зариадното за акумолатора и то на домашни лууфери с вързани и още среди и високи и проблеми нямаше никакви,но ако има такова нещо като 400 вата автоусилвател аз давам за него 1000 лева _________________ Истината е от "Home Pro" -нагоре !! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 20:41 Заглавие: |
|
|
Много хора често бъркат консумираната с изходната мощност (за радост на производителите). Освен това има няколко вида мощности ... например: синусоидална, максимална, музикална. Производителите често дават консумираната или максималната (пиковата). Усилвателя може да работи в оптимални условия и в не толкова оптимални. В зависимост от качеството на говорителите (а в случая и захранването) се създава и чувство за по-слаб или силен усилвател.
Аз имам 4x усилвател на който пише max 1000W (RAVELAND XA1000) и сигурно не е 4х250 или мостово 2х500. Но тъй като има два бушона по 20А допускам че от време на време може и да си дръпне точеца. Все пак са 4 стъпала с мощни транзистори вързани паралелно с изравнителни съпротивления. Захранването също е с достатъчно голям пръстен и дебел проводник (импулсно) отговарящ на указаната мощност. Технически грамотен съм и допускам (не съм 100% сигурен) че музикалната може да мине спокойно 4х100 със съответните говорители (можеш да си го купиш от conrad само за 80 евро). Ако искаш да пуснеш такъв усилвател горе долу да свирка може и със зарядно. Но внимавай защото ако променливото е 14,4 то изправеното филтрирано (в усилвателя има кондензатори) ще е повечко (>20V) а усилвателя може и да не е предвиден за това и да цъфне някой друг кондензатор и да повлече и нещо друго. Зарядните обикновено не пускат и кой знае колко ток. Е, ще свири.
Не всички производители послъгват с мощността. Уважаващите себе си си я пишат реалната а и ако послъжат могат да бъдат глобени в някои страни. Така че не бъди сигурен за изходната че не може да е повече от 50 на изход. Ако са ти кофти говорителите или тънки кабелите или е вързан кофти (самовъзбужда се) или пък е съмнително китайско производство тогава не изкарва много. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:06 Заглавие: |
|
|
Кви киловати се заприказваха,кво чуду...абе хора закво ви са тия мощности...глухи ли сте или озвучавате концерти и замъци...чак ми стана чудно...
Нормалните помещения,като размери изискват няколко вата мощност...
Важното е не колко силно вика "гюфтъ-гюфтъ",а качеството на звука...
Вие музика ли слушате или се чудите как се кърти мазилка от таваня...ако е второто има по-лесен начин-
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:21 Заглавие: |
|
|
Е затова става въпрос ... качеството без амплитуда няма и качество, няма бас или пък почва да гъргори като се усили и звука някак си няма дълбочина. Усилвател за кола без импулсно ... става за новините. Че никога не изкарват наистина написаното от производителя то си е ясно но свиркат по съвсем друг начин. Но за да не настане сега един спор .... ако някой твърди обратното съгласен съм с него още от сега
П.П. опитах се да направя оферта на Lenux по малко заобиколен начин но като не много тактичен си признах че струва само 160 лева ... _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
|