|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2004 18:56 Заглавие: Проблеми с харт диска |
|
|
От няколко дена на личния компютър ми се появи проблем.При стартиране а понякога и при работа харт диска изтраква няколко пъти и спира да върти.След изключване и включване всичко тръгва нормално и може да не го повтори цял ден.Даите съвет дали е от харта или е възможно да се е намърдал някой вирус Не съм компетентен в хардуерните и софтуерните проблеми затова очаквам вашето мнение. Благодаря предварително.Диска е QUANTUM 5GB
компютъра COMPAQ 100 mhz Pentium 1 _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2004 20:24 Заглавие: |
|
|
| най-вероятно проблема ти е хардуерен, диска ти е доста амортизиран!!!Провери го за бадсектори със скандиск!!! |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 0:23 Заглавие: |
|
|
| Преди това провери куплунга за захранване или го смени с някой дето в момента не се използва - щом спира да върти значи че или захранването спира или електроноката ти откача - ако е второто по добре си купи друг. Вирус не е няма страшно. |
|
|
 |
М.Александров Гост
|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 11:45 Заглавие: |
|
|
| Имам диск Quantum Fireball EL2.5. Проблемите започнаха точно както при тебе, но в момента диска е напълно неизползваем. В началото диска просто се паркира като при моментно прекъсване на захранването. Сега вече при опит за записване започва да трака безкрайно,до изключване на захранването. Интересното е,че няма BAD сектори, няма загубена информация,на всичкото отгоре диагностични програми като Maxtor Powermax и др. казват, че е напълно здрав, но при опит за форматиране се получава(сега,не при първите опити) сьщият ефект. Това ме кара да мисля, че проблема е наистина хардуерен и амортизационен. |
|
|
 |
baivas Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 20:03 Заглавие: |
|
|
Испитвал съм чувството, че бедата идва в най-неподходящия момент, но докато все още има само признаци, реагирай - купи си друг хард има 10 гига за по 30- 40 лева. Не си мисли, че ще се оправи. Куантум, могат да искарат и много но дадат ли такива признаци, отиват си. Късмет!  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2004 3:59 Заглавие: |
|
|
| И на мен ми се е случвяло с най-различни хардове моя съвет е ако имаш нещо важно архивираи го някаде защото на харда ти му остава още малко живот |
|
|
 |
itibg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2004 10:50 Заглавие: И аз имах подобен проблем с HDD Quantum 213MB |
|
|
| Здравейте! Моя стар хард първо започна да трака, след това спираше да се върти когато си иска, а накрая отказа напълно. На РС-то има и друг хард и в моментите, когато проработваше случайно успях да си прехвърля информацията на него. Това е - оттогава всичко архивирам на CD RW-та! Интересното е, че няколко дни сред окончателното му спиране аз нямах време да го демонтирам и захранването и интерфейсния му кабел бяха включени - тогава грееше страхотно много и ми забавяше РС-то. Съветвам те се опиташ да си запазиш информацията и да го отстраниш по най-бързия начин! |
|
|
 |
JEDI_ALAN Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 23:04 Заглавие: СЪщия проблем |
|
|
МИ аз съм с WD 120 gb - вече е на около година (няма още година), не съм го товарил много , няма бед сектори , и са не знам , мн странен проблем е това , изведнаж харда изтраква като че ли няма ток и после компа увисва, в началото си мислех 4е е заради недостиг на ток, захранването ми е 300 вата, махнах едното цд но тов ане проммени много , сега размених кабелите, погрижих се така 4е на този захр. кабел дето е харда да няма друго , за сега работи ма незнам, преди две години ми изгоря махтор 30 гб , преди да умре беше нещо подобно, иведнъж забива - тоест като че ли тока му прекъсва, сега наблюдавам подобно явление , но да се надяваме че това не е смъртта на харда щото ми писна вясяка година да се набутвам с 100 долара, верно ч е е в гаранция 3 години , но мн се съмнявам че ако се преебе ще признаят гаранцията...
пичове ако имате идея как да разбера дали проблема е в харда , дали е в захранването, кабелите , дъното или нещо друго , моля ви подскажете, ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ....
icq 115824314 JEDI_ALAN |
|
|
 |
JEDI_ALAN Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 0:40 Заглавие: pak sam az samo 4e we4e se regnah :-) |
|
|
искам да допълня че проблема ми е подобен като на пича в началото на темата, не е ясно колко време ще бачка компа, неизвесно и кога точно и защо забива, убеден съм че не е вирус , проблема започна да се появява когато реших да сложа втора мрежова карта за да си пусна нет и на малкия комп дето го имам с процесор окоо 300
първо пробвах с вградената мрежова на дъното , после боднах и пи си ай-ска, за момент се заблудих че това е поради недостиг на захранването (проблема се появява и без да съм сложил , дънната и допълнителната 2-ра мрежова карта)
дъно - асрок , процесор - селерон 1, 8, рам 256-ддр на 266мгц, охлаждане за харда- 2 вентилатора, видео Нвидиа 440-64мб рам с вентилатор4е, звукова карта, 5+1 асус, мрежова карта реалтеак, за процесора вентилатор - Титан на 5000 оборота, 2 - записва4ки(едната я ползвам за CD-щото отказа да работи като аписвачка- Самсунг) и LG, imam и флопи , захранването ми е некакво куче - 300 вата( не винаги тези 300 вата са реални , предполагам че ми е реално 250)....
така сега имате по ясна представа за системата в която е този проблем ...
Весели празници .. _________________ Бъдещето е СЕГА !!!  |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 9:24 Заглавие: |
|
|
А дали компютърът не е overclock-нат? Старите модели на Quantum започват да се държат странно при честота на PCI над 33MHz. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|