|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:08 Заглавие: Tv Sharp DV-2150SC Problem!!!! |
|
|
Здравейте колеги.Проблема е следния .Донесона го с пробил краен транзистор на хор.развивка.Направих обикновенната процедура кондензатори на захранване напреж. е 114 волта което е нормално, но като го пуснах пак проби крайния т-р .Замерих транзисторите на генератора и се оказа че еин от тях има утечка м/у емитер и колектор T 602. Смених го и сега вече не гори,но като тръгне понякога работи но ми се струва не устойчиво и като сменям програмите изключва а по някога тръгва за момент и спира .За всеки случай сложих и крушка на захранването да съм сигурен,че е наред оказа се че работи добре.ТХО е сменено с ново а и нямам схема за него за да си изясня по добре нещата.Този TV нищо общо няма с марката Sharp или поне аз така мисля а и не са ми попадали такива за ремонт.Ако някой има идея нека е сподели ще му бъда крайно благодарен.  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:19 Заглавие: |
|
|
| Много са критични към типа на хоризонталния ключов транзистор.Препоръчвам BUH515 или BU2520 но много внимавай- пълно е с ментета,а на теб ти трябва оригинален.Успех! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:24 Заглавие: |
|
|
А как е филтриращия кондезотор в захранването на Т602,мисля,че е С613 . _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:26 Заглавие: |
|
|
Да и С 613 е сменен!! _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:05 Заглавие: |
|
|
Колеги TV-то стана перфектно.Ето как.Върнах си старото ТХО след като пробвах 6-7 крайни транзистора включително и тези които колегата по горе ми препоръча на когото искренно благодаря.На почти всички проби с тях TV-то реагираше различно с това все пак"НОВО ТХО"от типа HR 7531 за който доставчика ми гарантира че е перфектно Сложих му т-р BU 2520DF .Заработи перфектно.Оказа се ,че проблема си е бил в транзистора на генератора с утечка м\у емитер и колектор който описах по горе.Благодаря на колегите  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:09 Заглавие: |
|
|
Дори и Diemen-ските ТХО понякога не работят,което е много жалко,като се има предвид колко са по скъпи....  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:14 Заглавие: отговор |
|
|
Проблема не е в ТХО-то ,а в транзистора който е преди крайният(този с утечката).Възможно е и крайният ,ако е бавен ,да дава нестабилна работа на телевизора и в края на краищата пак ще изгори.
Поне аз така мисля. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:43 Заглавие: |
|
|
Да.Възможно е , но аз му сложих пак такъв какъвто си беше преди BC 547.Мисля,че не е логично!! _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|