Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Tv Sharp DV-2150SC Problem!!!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България-Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:08    Заглавие: Tv Sharp DV-2150SC Problem!!!! Отговорете с цитат

Здравейте колеги.Проблема е следния .Донесона го с пробил краен транзистор на хор.развивка.Направих обикновенната процедура кондензатори на захранване напреж. е 114 волта което е нормално, но като го пуснах пак проби крайния т-р .Замерих транзисторите на генератора и се оказа че еин от тях има утечка м/у емитер и колектор T 602. Смених го и сега вече не гори,но като тръгне понякога работи но ми се струва не устойчиво и като сменям програмите изключва а по някога тръгва за момент и спира .За всеки случай сложих и крушка на захранването да съм сигурен,че е наред оказа се че работи добре.ТХО е сменено с ново а и нямам схема за него за да си изясня по добре нещата.Този TV нищо общо няма с марката Sharp или поне аз така мисля а и не са ми попадали такива за ремонт.Ако някой има идея нека е сподели ще му бъда крайно благодарен. Smile
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Много са критични към типа на хоризонталния ключов транзистор.Препоръчвам BUH515 или BU2520 но много внимавай- пълно е с ментета,а на теб ти трябва оригинален.Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

А как е филтриращия кондезотор в захранването на Т602,мисля,че е С613 .
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Да и С 613 е сменен!!
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги TV-то стана перфектно.Ето как.Върнах си старото ТХО след като пробвах 6-7 крайни транзистора включително и тези които колегата по горе ми препоръча на когото искренно благодаря.На почти всички проби с тях TV-то реагираше различно с това все пак"НОВО ТХО"от типа HR 7531 за който доставчика ми гарантира че е перфектно Сложих му т-р BU 2520DF .Заработи перфектно.Оказа се ,че проблема си е бил в транзистора на генератора с утечка м\у емитер и колектор който описах по горе.Благодаря на колегите Smile
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори и Diemen-ските ТХО понякога не работят,което е много жалко,като се има предвид колко са по скъпи.... Crying or Very sad
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:14    Заглавие: отговор Отговорете с цитат

Проблема не е в ТХО-то ,а в транзистора който е преди крайният(този с утечката).Възможно е и крайният ,ако е бавен ,да дава нестабилна работа на телевизора и в края на краищата пак ще изгори.
Поне аз така мисля.
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Да.Възможно е , но аз му сложих пак такъв какъвто си беше преди BC 547.Мисля,че не е логично!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети