| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 17:05 Заглавие: |
|
|
Аз си мислех за тая схема 25 броя 74HCT164 (КР5564ИР8) и готово само незнам каква промяна трябва да се направи за да светят както споменах.
Може да се разширява за горната схема става въпрос
http://www.radiokot.ru/circuit/light/run/04/
навремето когато ги учихме тея компаратори регистри броячи итнт ги знаех(правехме си и подобни схемки на практика) ама ги позабравих малко сега
А запояването и платките не ме плашат  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 20:45 Заглавие: |
|
|
| Мисля че подобието на схема от приложения файл ще работи по искания начин - поне по идея би трябвало да е така |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 23:07 Заглавие: |
|
|
Малко дългичка се получи обаче, като знам каква луда паяжина ще се получи при тебе ми става мъчно. Ако я направиш аз лично ще се изкефя много. Не забравяй,че ще харчи 2-3 ампера така, че умната със захранването.Пробвай първо с два-три чипа,че нали знаеш теорията е едно, практиката друго  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 23:24 Заглавие: |
|
|
ivpav Ще го пробвам и като стане резултата ще пиша е ест първо с 4/5 интегралчета  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 23:57 Заглавие: |
|
|
> 16-bit shift register
Опитай и с други цифри: 32, 64, може да излезе някой полезен чип. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 0:28 Заглавие: |
|
|
Еххх, ivpav ме изпревари, но ще добавя още нещо. Като гледам твойта схема ще ги пали един след друг и като стигне до края ги гаси всичките на веднъж (но това ако от Q7 на последния регистър мине през инвертор преди да се подаде на нулиращия вход -извод9 иначе все нулирано и не работи).
До колкото рабрах като светнат всички трябва да се гасят на обратно един по един, та за това схемата пак с преместващи регистри само че реверсивни (и на ляво и на дясно да могат да местят като 74299) и за да се реверсират един RS тригер който да превключва веднъж при появяване на 1 в последния изход и обртно при 0 в първия изход (да речем последния изход се инвертира а другия както е и на входовете на RS-а).
Малко дълга стана но като ме мързи да чертая (а и да му търся после къде да го кача). Дано схванете идеята по тез обяснения. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 16:44 Заглавие: |
|
|
Малко несхванах ако ти се занимава дая нарисуваш макар и на ръка ще съм ти мн мн благодарен. Пуу трябва да си намеря учебника пак от някой да ги прочета пак тея тригери регистри за в бъдеще да си имам напредстава поне малко  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 11:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за помоща само трябва да измеря някакъв RS тригер и да почвам схемата да видим какво ще излезе
Има в пасат 74LS299SN струва 1.1 лв а 74LS323SN струва 20 стотинки
ще окаже ли някакво влияние като е с синхронно нулиране на работата на схемата ??? _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 12:13 Заглавие: |
|
|
| Според мен много по компактно би се получило ако използваш 2 десетични дешифратора -1 за ред, и 1 за колона с ключови транзистори на всеки изход.Дешифраторите може да ги управляваш с 2програмируеми памети с които да си направиш програмата на светене какти искаш и си готов!Изходи ред-16,колона-16 16х16=256 може да управляваш максимум! |
|
|
 |
|