Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мод на захранване...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lenux
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 1:56    Заглавие: браво ! Отговорете с цитат

Сега вече съм спокоен че съм си проветрил устата колега защото всъщност този с проветрената уста трябваше да съм аз,но хайде нали не съм пренавивал аз траф на DVD. Ами от всичко до тук мога да ти кажа само едно- "Честито" за върха на твоите умения,а докато се радваш на труда си можеш да се разходиш до МЕТРО да си избереш едно резервно DVD. Пренавии го и него но гледай да не го направиш на 2х30 защото ще ти е слабо,все пак това е DVD,гледай да го вдигнеш поне на 5-6 вата на изход,а лууфера го вдигни на повече-направи го на от 5 на 10 ! Аз съм с 2х50 и не го увеличавам повече от половината пък на теб щом 2х30 ти е слабо може да имаш някакви проблеми със слуха,отиди на ушен лекар,другия вариант е да си оглушал от силното DVD което си си направил. И честно казано предпочитам да гледам филм на разтърсващия звук на 2 HI_FI трилентови бокса разположени от дясно и ляво,отколкото на DVD с лууферче което се разхожда по паркета и бие бас на 100hz (а пък на мен такива говорители са ми за среди). Е,какво пък,ще си имаш ново DVD скоро, Честито !
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 11:19    Заглавие: Re: браво ! Отговорете с цитат

Lenux написа:
Сега вече съм спокоен че съм си проветрил устата колега защото всъщност този с проветрената уста трябваше да съм аз,но хайде нали не съм пренавивал аз траф на DVD. Ами от всичко до тук мога да ти кажа само едно- "Честито" за върха на твоите умения,а докато се радваш на труда си можеш да се разходиш до МЕТРО да си избереш едно резервно DVD. Пренавии го и него но гледай да не го направиш на 2х30 защото ще ти е слабо,все пак това е DVD,гледай да го вдигнеш поне на 5-6 вата на изход,а лууфера го вдигни на повече-направи го на от 5 на 10 ! Аз съм с 2х50 и не го увеличавам повече от половината пък на теб щом 2х30 ти е слабо може да имаш някакви проблеми със слуха,отиди на ушен лекар,другия вариант е да си оглушал от силното DVD което си си направил. И честно казано предпочитам да гледам филм на разтърсващия звук на 2 HI_FI трилентови бокса разположени от дясно и ляво,отколкото на DVD с лууферче което се разхожда по паркета и бие бас на 100hz (а пък на мен такива говорители са ми за среди). Е,какво пък,ще си имаш ново DVD скоро, Честито !

Изглежда все още не можеш да схваниш някои работи. Не разбрах защо трябва да хода да си избирам друго ДВД?? По това което пишиш почвам да си мисля, че до сега подобни модовое които ти си правил са не успешни, и от там почваш да си мсилиш че и моите са такива? Да ама НЕ! Не се занимавам от вчера с това!
Ако трябва да захваним пак темата с 2х30 недей си мисли, че само ти си с този "разтърсващ звук", коже би и аз имам хай-фай Idea Това са две съвсем различни концепций!! С колкото и качаствен стерео амп и колони да разполагаш, никога няма да чуеш това което ще чуеш на 5.1 след като и записа съответно е такъв!
Що е това 100Хц? Arrow какъв бас е това, още малко и на средите ще кажиш бас?! До сега не се е случвало в нас да ми се рзхождат тонколони и субуфери по паркета. Може би разбра какво исках да кажа. Относно суб-а на домашното кино, без проблем слиза до 40хз.
Препоръчвам ти ако нещо ти е интересно защо и как е станало просто да попиташ, а не да спориш. Така не си помагаш. Фактите са си факти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

За ТНТМ в друг раздел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Отива в говорилнята. А така и не се разбра всъщност какъв е крайния резултат от цялата работа.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo111213 написа:
Здравейте, искам да вдигна някой изходни напрежения на импулсно захранване от домашно кино. Първоначално мислих да пренавия трафа но се оказа, че там просто няма как да се събере нужния проводник. Остава варянта да се подмени магнитопровода, и да се навива всичко на ново. Въпроса е какъв магнитопровод е желателно да използвам? Пръстен че по-лесно се навива/развива?
Колега извинявай, но имам чувството, че въобще не си наясно с имп. захр. От една страна искаш да го "моднеш" едва ли не софтуерно, а от друга говориш за пренавиване и магнитопроводи като за мрежов трансформатор. Мощността не може да се вдигне, но единственият начин да вдигнеш някое вторично с 10-на волта е да пъхнеш 2-3 намотки на съществуващия импулснен траф.
slav4o.com написа:
Отива в говорилнята. А така и не се разбра всъщност какъв е крайния резултат от цялата работа.
Не се разбра, защото с магнитопроводи и др. глупости няма как да стане.
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
ivo111213 написа:
Здравейте, искам да вдигна някой изходни напрежения на импулсно захранване от домашно кино. Първоначално мислих да пренавия трафа но се оказа, че там просто няма как да се събере нужния проводник. Остава варянта да се подмени магнитопровода, и да се навива всичко на ново. Въпроса е какъв магнитопровод е желателно да използвам? Пръстен че по-лесно се навива/развива?
Колега извинявай, но имам чувството, че въобще не си наясно с имп. захр. От една страна искаш да го "моднеш" едва ли не софтуерно, а от друга говориш за пренавиване и магнитопроводи като за мрежов трансформатор. Мощността не може да се вдигне, но единственият начин да вдигнеш някое вторично с 10-на волта е да пъхнеш 2-3 намотки на съществуващия импулснен траф.
slav4o.com написа:
Не се разбра, защото с магнитопроводи и др. глупости няма как да стане.

Каквото ми трябва се получи. Крайния реултат е на лице! До ден днешен захранването работи и ще продължава да работи без проблем! За дървени философи като полвината от тези които писаха по темата, с реплики от сорта "то ще гръмни, няма да направиш нищо, ти не разбираш и тн." факта си е факт, а някой хора понеже много разбират само си чешат езиците! Дървени философи! Звучи грубо но съм абсолютно прав!!
Върнете се в началото
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си ivo111213! Аз мисля че ние всички незаслужено те подценихме, обидихме и всъщност сме далеч от нивото ти за да разберем сложността и съществото на въпросите ти. Моля те не ни се сърди, толкова можем! Положихме наистина огромни усилия и старание в отгатването на описания от теб проблем, имахме съвсем чисти намерения и всички сме на колене пред неоспоримите ти успехи (каквито и да са те). Колкото до мен искрено се надявам че за в бъдеще ще мога да разчитам на компетентното ти мнение и богат опит.
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата стана прекалено водниста май Rolling Eyes
Катинарче?
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo111213 написа:
... дървени философи като полвината от тези които писаха по темата...
След като не схващаш за какво се говори поне се въздържай от квалификации. Още с първите си постове във форума плачеш за бан и не си го получил само защото забавляваш колегите. Ясно че си "велик", но не се взимай толкова насериозно Very Happy .
joda написа:
...Трябва да си създам навика първо да преглеждам постингите на потребителите на които отговарям.
Абсолютно си прав, и аз нямам този навик. Ако бях свършил тази работа, нямаше да "обиждам" автора с думата "колега". Но се ядосвам, дори и в този раздел на форума, да се шири простотия. Идеята ми беше, ако някои прочете темата и реши да "модва" импулсно захранване по описания начин, да не прави подобни глупости.
showMANiak написа:
Темата стана прекалено водниста май Rolling Eyes
Катинарче?
Като гледам темите на ivo111213, спокойно може да се заключат. Никой няма да има полза от тях.
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2007 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
Като гледам темите на ivo111213, спокойно може да се заключат. Никой няма да има полза от тях.

Я да видим по-точно от кои теми?! Ай да не говориш от свое име за другите от форум!
Ти си първия който определя, че съм за бан това трябва да ти говори нещо.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети