| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 11:00 Заглавие: |
|
|
| Май е високо това напрежение. Електролита след захранването не е ли за 160V? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 13:28 Заглавие: |
|
|
И когато ТВ-ьт е работил сьс оргиналните части това напрежение не е поголямо от 140 волти.(Stby)
А какво е напрежението вьв работен режим? _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 13:58 Заглавие: |
|
|
| В работен режим напрежението си е в нормите - 125в. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 14:11 Заглавие: |
|
|
| черния дросел участва ли в новата схема(до сега не съм ползвал от тези платки). намалили кондензатора 2,2н на 1н? |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 14:43 Заглавие: |
|
|
Ас исто не сьм користил такива платки.
На мястото на R2К ако положиш резистър од 100 К какво ще бъде напрежението  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 15:41 Заглавие: |
|
|
Томазо, не сложих резистор 100к, а сложих лампа 15 вата и напрежението стана 135в на стенбай.
Увивам лампата в станиол и го сдавам така на клиента, писна ми вече. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 15:46 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Томазо, не сложих резистор 100к, а сложих лампа 15 вата и напрежението стана 135в на стенбай.
Увивам лампата в станиол и го сдавам така на клиента, писна ми вече. |
Щом ще е така-барем сложи някакъв мощен резистор-да не е лампата-лампата може да се строши,най-малкото което е...
Там колко се пада-около килоом на около 15вата.. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 19:07 Заглавие: |
|
|
Много си глезите клиентите вие.Айде олъм ,ще ги мине и без да го гасят с дистанционно и тоя проблем отпада .Пускат го с бутона отпред и си го гасят от там и никакъв стенбай , никакво високо напрежение и никаква рекламация после .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
Проверете всичко внимателно! На празен ход не трябва да превишава 145V. R2K не е стабилизатор, а предпазен елемент. Така че, предложенията със съпротивления и тем подобни, ми се струват странни? Днес в сервиза слагаха такова, не аз, ама попитах. Не е било по високо от 140V на празен ход. За да не ви подлъгва R2K, пробвайте телевизора без него. Когато се убедите че всичко е наред в дежурен режим-поставете го!
За Венелин: дросела и кондезатора нямат общо. Просто се ползва трансформатора. Добра идея, нямах възможност лично да проверя осцилограми и загряване. Но следващия път ще обърна внимание. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 0:50 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Увивам лампата в станиол и го сдавам така на клиента, писна ми вече. | Брей, pamporov по-добре махни станиола и сложи една цветна крушка. Хем телевизора няма да се подпали, хем и клиента може да даде нещо за допълнителния ефект . mitachi може да се кара, ама сложи за проба едно съпр. 150 ома, 2-3 вата за товар на 15-те волта и виж колко е +В на Sby? Освен това виж ценера на твойто шаси за колко волта е? Сложи на негово място R2KM, както е по схема и виж колко mA ще е тока през него на Sby. | mitachi написа: | | ...Днес в сервиза слагаха такова, не аз, ама попитах. Не е било по високо от 140V на празен ход... | mitachi, махни ценера на твойто шаси и виж колко волта е напрежението на Sby? Имам няколко идеи, които трябва да се проверят, за да разберем защо някои от тези скапани шасита работят на 180, а други на 140 волта на Sby. |
|
|
 |
|