Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DVD Elite Изгоряло захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 18:38    Заглавие: DVD Elite Изгоряло захранване Отговорете с цитат

Колеги модела е заличен но така илиначе ме съмнява да има схема на тези жиовтни. Значи порблема е следния: Имаме импулсно захранване Кондензатора на след греца 47мкф 400в се е издул, изгорял е IRF840, интегралчето cs3842a наимпулсното беше с 2 прогорели крачета. прогорели са резисторите около IRF... абе погром направо... смених резисторите на повечето от тях се виждахе на места цветния код и ги подмених... смених кондензатора след греца смених интегралчето с UC3842 продадоха ми го като аналог а и по pdf изглежда същия. Подмених малкия кондензатор на 3842 47мкф 50в не съм сигурен едниствено в резистора между изхода на интегралчето и транзистора за това сложих тример 47к. въпреки това захранването не работи транзистора не се отпушва при никаква стойност на съпротивлението На интеграла 12 в захранване има но на изхода му няма никой.. гледам и недоумявам сменил съм всичко остана само оптрона да сменя утре.. някакви съвети?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми се видят тия килооми дето си ги забучил на изхода на чипа...В конкретната схема не знам но в грундишките захранвания с тоя чип когато е към гейта на полевак е 10 ома резистор,а когато е към биполярен е 220ома и електролит...
Може и чипа да е менте.От тоя има доста...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:

...Може и чипа да е менте.От тоя има доста...

Според мен ментетата по магазините са повече от работещите чипове, но е възможно човека да е объркал някой R по схемата. Също така не е написал какъв транзистор е сложил на мястото на IFR840. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 6:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено ментетата са повече...
Транзистора не е толкоз от значение-и биполяран да сложи-пак ше тръгне
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

сменил съм всичко IRF съм го сменил със същия остава само варианта менте чип защото няма сигнал на изхода му утре ще купя нов от друг магазин Smile Малко се забавих ама моренце...... Smile
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

При 12 волта захранване няма да ти тръгне никога -тези чипове стартират от 14 -16 волта -виж си веригата на стартовото захранване-високоомен резистор ,често прекъсват ,защитата ,оптрона смени ,ако има такъв и съпротивлението в гейта не може да е повече от 47 ома ,килооми са му множко.Веднъж такава схема не искаше да ми потегля и се оказа прекъснал резистора от сорсовото съпротивление към 3 пин-токовата защита ,въобще провери всички тези работи и после тръгвай за чип!
Върнете се в началото
LudmilC
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

скоро правих такова но на сателит, съпротивлението към транзистора е 22 ома, има после 20к към маса, има един R токова защита от него през 560 ома към чипа, при мене 560 ома беше изгоряло и захранването не тръва, аз също първо обвиних чипа
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети