| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 18:38 Заглавие: DVD Elite Изгоряло захранване |
|
|
| Колеги модела е заличен но така илиначе ме съмнява да има схема на тези жиовтни. Значи порблема е следния: Имаме импулсно захранване Кондензатора на след греца 47мкф 400в се е издул, изгорял е IRF840, интегралчето cs3842a наимпулсното беше с 2 прогорели крачета. прогорели са резисторите около IRF... абе погром направо... смених резисторите на повечето от тях се виждахе на места цветния код и ги подмених... смених кондензатора след греца смених интегралчето с UC3842 продадоха ми го като аналог а и по pdf изглежда същия. Подмених малкия кондензатор на 3842 47мкф 50в не съм сигурен едниствено в резистора между изхода на интегралчето и транзистора за това сложих тример 47к. въпреки това захранването не работи транзистора не се отпушва при никаква стойност на съпротивлението На интеграла 12 в захранване има но на изхода му няма никой.. гледам и недоумявам сменил съм всичко остана само оптрона да сменя утре.. някакви съвети? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 19:20 Заглавие: |
|
|
Много ми се видят тия килооми дето си ги забучил на изхода на чипа...В конкретната схема не знам но в грундишките захранвания с тоя чип когато е към гейта на полевак е 10 ома резистор,а когато е към биполярен е 220ома и електролит...
Може и чипа да е менте.От тоя има доста... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 21:51 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
...Може и чипа да е менте.От тоя има доста... |
Според мен ментетата по магазините са повече от работещите чипове, но е възможно човека да е объркал някой R по схемата. Също така не е написал какъв транзистор е сложил на мястото на IFR840.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 6:21 Заглавие: |
|
|
Определено ментетата са повече...
Транзистора не е толкоз от значение-и биполяран да сложи-пак ше тръгне _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 16:38 Заглавие: |
|
|
сменил съм всичко IRF съм го сменил със същия остава само варианта менте чип защото няма сигнал на изхода му утре ще купя нов от друг магазин Малко се забавих ама моренце......  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 18:05 Заглавие: |
|
|
| При 12 волта захранване няма да ти тръгне никога -тези чипове стартират от 14 -16 волта -виж си веригата на стартовото захранване-високоомен резистор ,често прекъсват ,защитата ,оптрона смени ,ако има такъв и съпротивлението в гейта не може да е повече от 47 ома ,килооми са му множко.Веднъж такава схема не искаше да ми потегля и се оказа прекъснал резистора от сорсовото съпротивление към 3 пин-токовата защита ,въобще провери всички тези работи и после тръгвай за чип! |
|
|
 |
LudmilC Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 18:09 Заглавие: |
|
|
| скоро правих такова но на сателит, съпротивлението към транзистора е 22 ома, има после 20к към маса, има един R токова защита от него през 560 ома към чипа, при мене 560 ома беше изгоряло и захранването не тръва, аз също първо обвиних чипа |
|
|
 |
|