| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 21:33 Заглавие: EURO-2M VDP или кадрова ? |
|
|
Panasonic TX-21MD-3P шаси EURO-2M.Основния проблем беше липсата на пуск на редовата развивка.Оказа се че се е опекъл драйверния трансформатор и е изгорял фуса в захранването на драйвера.След няколко проби се спрях на Електронско трафче което пасна добре.Но за нещастие след известно време се загуби изображението.При вдигане на ускорителното се забелязва липса на кадрова развивка и пулсиращо местене на хоризонталната черта нагоре с опити да се разгъне горната част.При преминаване в ST/BY и ново пускане всичко се нормализира.Това се проявява много рядко но ме човърка дали VDP3108 върти тези номера или да ровя кадровата LA7845N ? Утре ще сменя електролитите и самата кадрова но това че се оправя след стоп и пуск Ако имате наблюдения моля да ги споделите.Благодаря  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 23:28 Заглавие: |
|
|
| Това е много чест проблем за VDP3108, но дали е тя във вашия случай най-добре да проверите с осцилоскопа. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 8:03 Заглавие: Re: EURO-2M VDP или кадрова ? |
|
|
| sacho написа: | Това се проявява много рядко но ме човърка дали VDP3108 върти тези номера или да ровя кадровата LA7845N ? Утре ще сменя електролитите и самата кадрова но това че се оправя след стоп и пуск |
Аз бих сменил и кадровия чип и електролитите покрай него,бих проверил и за спойки.И въпреки това в кошчето оттатък държа за проба два броя VDP които се държат точно по описания от тебе начин,така че най-вероятно нали знаеш.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 21:06 Заглавие: |
|
|
Вертикалната и кондензаторите подмених но няма ефект.Дори взе да го прави по-често. Първоначално губи изображение и остава тъмен екрана и след няколко секунди се сриват и трионите на входа на ВО. Презапоих цялата VDP и кварца към нея. Засега ефекта го няма но ще видим при по-дълъг тест  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 8:03 Заглавие: |
|
|
Често при подобен дефект и VDP почва да грее повече от нормалното и понякога закратко ако го пръснеш със охлаждащ спрей чипа спира да прави номера...
Въпреки това според мене най-вероятно е VDP-напатил съм се с подобен дефект и то неведнъж та ми е писнало от тия панасоници... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|