Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Крайно време е да не си изяждаме хляба.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VALDEMAR
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: BURGAS

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Въздържах се да напиша думата "тарикат" затова написах начинаещ.
Не искам да обиждам никого тук а и в други форуми защото нещата само от едното писане не са много ясни,може да е колега,може да е от "сивите", може да е начинаещ,може да няма пари може да е кво да е.
Хляба в бизнеса обаче се изяжда 30% от тези "тарикати" и 70% от "големите тарикати" даже може и повече!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Не искам да налагам мнение но мисля че трябва да има раздел за начинаещи и любители а не да се пълни раздела:
Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Форум "РЕМОНТИ НА БИТОВА ЕЛЕКТРОНИКА" за колегите от сервизния бранш
с безмислени коментари по няколко страници за елементарни проблеми.Никой вярвам не е против да има нови попълнения в занаята,но съм против това някому да му се дава сдъвкана храна от сорта смени еди кой си резистор,еди кой си кондензатор и т.н.Библиотеката ми е пълна с книги и списания,компютъра с информация и никой не ми ги е дал наготово,а ми костват доста средства,време и труд.Предполагам че при доста от колегите е същото положение.Така че и бъдещите колеги е редно да положат някакви усилия и да инвестират в своето развитие.Не мисля че ще научат нещо ако чакат все наготово.И дето вика Божилов всяка жаба да си знае гьола(да се разбира раздела)

Последната промяна е направена от rumen va4ev на Съб Сеп 08, 2007 8:18; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Най лесното е прочиташ поста и не отговаряш.И стига с тези колега не колега то писва вече който каквото иска да прави като се удриска пак ще бяга при майстор и тогава ох що го пипах излезе ми солено 50 евро Twisted Evil И един въпрос кой е колега собственик на сервиз или аргатин към него Wink

Последната промяна е направена от old4 на Пет Сеп 07, 2007 22:08; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

По въпроса за изказаното мнение ,че бранша си отива-не мисля.За всеки влак си има пътници.Правил съм телевизор на цена 120лв в магазина с цена на ремонта 70лв.Но клиента знае ,че след като мине през мен и като му оправя "китайските"недоизкусурявания ще си го гледа още вместо да даде още 3Х120лв.Така, че въпрос на гледна точка и на мислене.А по въпроса за глупавите въпроси от "ентусиасти"-по точно тарикатчета ,искащи да спестят 20,30 лева аз съм с две ръце да не им се отговаря изобщо.Като ми се повреди колата и отивам на майстор,на който си плащам макар и да знам какъв е проблема и ако се хвана и аз мога да го оправя.Но струва ли си да си загубя времето и да се омажа като кюмюрджия ,като през това време мога да изкарам двойно парите които ще дам за ремонта на колата.А и ръцете трябва да са чисти защото държат и друго освен поялника Wink
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 07, 2007 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

> Даване на информация на гости и непознати
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Ако това е млад чоек и го тегли този занаят какво лошо има че иска да се образова и да тръгне по това нелеко поприще .То и без това като гледам хората дето си вадиме хляба с тази работа са бая на възраст а щракачи на копчета младежи колкото искаш.

plamen petrov написа:
Просто иска да мине метър както заграждат плажовете и на теб оставят уж 20% в тръните и тръгват да ги проверяват от 25 август когато сезона е свършил .Просто те са си свикнали винаги да минават метър.

pepi_voinishki1957 написа:
защото никой не се родил научен или всичко да знае.

Bojilov написа:

Ремонти на електроника винаги е имало от 1905-1907година насам и ще има,докато свят светува...
Може много от нещата да не се ремонтират поради нецелесъобразност заради цените на същото ново и по куп други причини, но не и ремонтите да изчезнат нацяло...Докато има електроника-ще има нужда и тя да се ремонтира...

rumen va4ev написа:
... сдъвкана храна от сорта смени еди кой си резистор,еди кой си кондензатор и т.н.Библиотеката ми е пълна с книги и списания,компютъра с информация и никой не ми ги е дал наготово,а ми костват доста средства,време и труд.Предполагам че при доста от колегите е същото положение.Така че и бъдещите колеги е редно да положат някакви усилия и да инвестират в своето развитие.Не мисля че ще научат нещо ако чакат все наготово.

old4 написа:
Най лесното е прочиташ поста и не отговаряш.

bai_tishan написа:
По въпроса за изказаното мнение ,че бранша си отива-не мисля.За всеки влак си има пътници.Правил съм телевизор на цена 120лв в магазина с цена на ремонта 70лв.Но клиента знае ,че след като мине през мен и като му оправя "китайските"недоизкусурявания ще си го гледа още вместо да даде още 3Х120лв.Така, че въпрос на гледна точка и на мислене.

Харесаха ми някои неща ,затова ги цитирам и смятам за полезно да
бъдат прочетени още веднаж и от начинаещи, и от пришълци , а и
всички ,които следят форума!
Опитите да се намерят еднозначни отговори за всичко няма да се
увенчаят с особен успех,защото тук ЗАКОН НА ОМ не важи!
"ИНТЕРНЕТ-прозорец към света!"
Върнете се в началото
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Сдържах се до момента да коментирам повече тук но понеже не ми беше разбран постинга а се цитират коментарите към него ми се иска да поясня поне малко (тъй като не мога просто да го махна). Не казах че бранша си отива (далеч съм от идеята) а изразих предположение че услугата от след гаранционна ще преминава все повече в друг вид (гаранционна или ремонт на специализирана техника) поради все по краткия живот на масовата черна и бяла техника. Изразих мнение на потребител че предпочитам ново пред разправии с ремонт и че хората около мен все повече споделят този начин на мислене. Извинявам се че се намесих въобще. По принцип припознах форума още в началото.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

joda написа:
Сдържах се до момента да коментирам повече тук но понеже не ми беше разбран постинга а се цитират коментарите към него ми се иска да поясня поне малко (тъй като не мога просто да го махна). Не казах че бранша си отива (далеч съм от идеята) а изразих предположение че услугата от след гаранционна ще преминава все повече в друг вид (гаранционна или ремонт на специализирана техника) поради все по краткия живот на масовата черна и бяла техника. Изразих мнение на потребител че предпочитам ново пред разправии с ремонт и че хората около мен все повече споделят този начин на мислене. Извинявам се че се намесих въобще. По принцип припознах форума още в началото.

Няма какво да се извиняваш-всеки има право на мнение.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

joda написа:

И аз съм на мнението на Божилов за какво се извиняваш а и в досегашните ти постове няма нищо криво продължавай да помагаш и нямай угризения че си сгрешил в нещо.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети