| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2007 18:22 Заглавие: |
|
|
Въздържах се да напиша думата "тарикат" затова написах начинаещ.
Не искам да обиждам никого тук а и в други форуми защото нещата само от едното писане не са много ясни,може да е колега,може да е от "сивите", може да е начинаещ,може да няма пари може да е кво да е.
Хляба в бизнеса обаче се изяжда 30% от тези "тарикати" и 70% от "големите тарикати" даже може и повече!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2007 20:26 Заглавие: |
|
|
Не искам да налагам мнение но мисля че трябва да има раздел за начинаещи и любители а не да се пълни раздела:
Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs
Форум "РЕМОНТИ НА БИТОВА ЕЛЕКТРОНИКА" за колегите от сервизния бранш
с безмислени коментари по няколко страници за елементарни проблеми.Никой вярвам не е против да има нови попълнения в занаята,но съм против това някому да му се дава сдъвкана храна от сорта смени еди кой си резистор,еди кой си кондензатор и т.н.Библиотеката ми е пълна с книги и списания,компютъра с информация и никой не ми ги е дал наготово,а ми костват доста средства,време и труд.Предполагам че при доста от колегите е същото положение.Така че и бъдещите колеги е редно да положат някакви усилия и да инвестират в своето развитие.Не мисля че ще научат нещо ако чакат все наготово.И дето вика Божилов всяка жаба да си знае гьола(да се разбира раздела)
Последната промяна е направена от rumen va4ev на Съб Сеп 08, 2007 8:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2007 21:46 Заглавие: |
|
|
Най лесното е прочиташ поста и не отговаряш.И стига с тези колега не колега то писва вече който каквото иска да прави като се удриска пак ще бяга при майстор и тогава ох що го пипах излезе ми солено 50 евро И един въпрос кой е колега собственик на сервиз или аргатин към него 
Последната промяна е направена от old4 на Пет Сеп 07, 2007 22:08; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2007 21:47 Заглавие: |
|
|
По въпроса за изказаното мнение ,че бранша си отива-не мисля.За всеки влак си има пътници.Правил съм телевизор на цена 120лв в магазина с цена на ремонта 70лв.Но клиента знае ,че след като мине през мен и като му оправя "китайските"недоизкусурявания ще си го гледа още вместо да даде още 3Х120лв.Така, че въпрос на гледна точка и на мислене.А по въпроса за глупавите въпроси от "ентусиасти"-по точно тарикатчета ,искащи да спестят 20,30 лева аз съм с две ръце да не им се отговаря изобщо.Като ми се повреди колата и отивам на майстор,на който си плащам макар и да знам какъв е проблема и ако се хвана и аз мога да го оправя.Но струва ли си да си загубя времето и да се омажа като кюмюрджия ,като през това време мога да изкарам двойно парите които ще дам за ремонта на колата.А и ръцете трябва да са чисти защото държат и друго освен поялника  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 14:15 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Ако това е млад чоек и го тегли този занаят какво лошо има че иска да се образова и да тръгне по това нелеко поприще .То и без това като гледам хората дето си вадиме хляба с тази работа са бая на възраст а щракачи на копчета младежи колкото искаш. |
| plamen petrov написа: | | Просто иска да мине метър както заграждат плажовете и на теб оставят уж 20% в тръните и тръгват да ги проверяват от 25 август когато сезона е свършил .Просто те са си свикнали винаги да минават метър. |
| pepi_voinishki1957 написа: | | защото никой не се родил научен или всичко да знае. |
| Bojilov написа: |
Ремонти на електроника винаги е имало от 1905-1907година насам и ще има,докато свят светува...
Може много от нещата да не се ремонтират поради нецелесъобразност заради цените на същото ново и по куп други причини, но не и ремонтите да изчезнат нацяло...Докато има електроника-ще има нужда и тя да се ремонтира... |
| rumen va4ev написа: | | ... сдъвкана храна от сорта смени еди кой си резистор,еди кой си кондензатор и т.н.Библиотеката ми е пълна с книги и списания,компютъра с информация и никой не ми ги е дал наготово,а ми костват доста средства,време и труд.Предполагам че при доста от колегите е същото положение.Така че и бъдещите колеги е редно да положат някакви усилия и да инвестират в своето развитие.Не мисля че ще научат нещо ако чакат все наготово. |
| old4 написа: | | Най лесното е прочиташ поста и не отговаряш. |
| bai_tishan написа: | | По въпроса за изказаното мнение ,че бранша си отива-не мисля.За всеки влак си има пътници.Правил съм телевизор на цена 120лв в магазина с цена на ремонта 70лв.Но клиента знае ,че след като мине през мен и като му оправя "китайските"недоизкусурявания ще си го гледа още вместо да даде още 3Х120лв.Така, че въпрос на гледна точка и на мислене. |
Харесаха ми някои неща ,затова ги цитирам и смятам за полезно да
бъдат прочетени още веднаж и от начинаещи, и от пришълци , а и
всички ,които следят форума!
Опитите да се намерят еднозначни отговори за всичко няма да се
увенчаят с особен успех,защото тук ЗАКОН НА ОМ не важи!
"ИНТЕРНЕТ-прозорец към света!" |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 14:54 Заглавие: |
|
|
| Сдържах се до момента да коментирам повече тук но понеже не ми беше разбран постинга а се цитират коментарите към него ми се иска да поясня поне малко (тъй като не мога просто да го махна). Не казах че бранша си отива (далеч съм от идеята) а изразих предположение че услугата от след гаранционна ще преминава все повече в друг вид (гаранционна или ремонт на специализирана техника) поради все по краткия живот на масовата черна и бяла техника. Изразих мнение на потребител че предпочитам ново пред разправии с ремонт и че хората около мен все повече споделят този начин на мислене. Извинявам се че се намесих въобще. По принцип припознах форума още в началото. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 15:13 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | Сдържах се до момента да коментирам повече тук но понеже не ми беше разбран постинга а се цитират коментарите към него ми се иска да поясня поне малко (тъй като не мога просто да го махна). Не казах че бранша си отива (далеч съм от идеята) а изразих предположение че услугата от след гаранционна ще преминава все повече в друг вид (гаранционна или ремонт на специализирана техника) поради все по краткия живот на масовата черна и бяла техника. Изразих мнение на потребител че предпочитам ново пред разправии с ремонт и че хората около мен все повече споделят този начин на мислене. Извинявам се че се намесих въобще. По принцип припознах форума още в началото. |
Няма какво да се извиняваш-всеки има право на мнение. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 17:44 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | Сдържах се до момента да коментирам повече тук но понеже не ми беше разбран постинга а се цитират коментарите към него ми се иска да поясня поне малко (тъй като не мога просто да го махна). Не казах че бранша си отива (далеч съм от идеята) а изразих предположение че услугата от след гаранционна ще преминава все повече в друг вид (гаранционна или ремонт на специализирана техника) поради все по краткия живот на масовата черна и бяла техника. Изразих мнение на потребител че предпочитам ново пред разправии с ремонт и че хората около мен все повече споделят този начин на мислене. Извинявам се че се намесих въобще. По принцип припознах форума още в началото. |
И аз съм на мнението на Божилов за какво се извиняваш а и в досегашните ти постове няма нищо криво продължавай да помагаш и нямай угризения че си сгрешил в нещо. |
|
|
 |
|