| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 16:37 Заглавие: Настройка на видеоусилвателите |
|
|
| Има ли някаква точна методика при настройване на цветовете на кинескопа от тримерите на платката на кинескопа или се прави на око.Имам предвид примерно като има 5 тримера -R,G,B-cut и R,B-driver ,какъв е реда на настройка на цветовете и тримерите |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 16:54 Заглавие: Re: Настройка на видеоусилвателите |
|
|
| Anonymous написа: | | Има ли някаква точна методика при настройване на цветовете на кинескопа от тримерите на платката на кинескопа или се прави на око.Имам предвид примерно като има 5 тримера -R,G,B-cut и R,B-driver ,какъв е реда на настройка на цветовете и тримерите |
Не се прави на око.Има си методика.
Първо се наглася скрийна и от него напрежението на отсечка и после ниво черно и ниво бяло...
Кажи кво по-конкретно те интересува? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 20:56 Заглавие: |
|
|
Ами именно това -има ли метод с измерване или друг за получаване на идеален баланс на бялото и в картината да не набляга никой цвят повече от другите ,да се вижда реална картина без да набляга на някои от основните цветове.Защото съм забелязал че на око го докарваш добре ,а като сравниш с друг телевизор -нов-все има някакъв фон  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 21:27 Заглавие: |
|
|
| То трябва да имаш сигналгенератор вертикални цветни ивици и осцилоскоп -обикновено са си дадени осцилограмите на трите катода с такъв изпитателен сигнал. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 21:41 Заглавие: |
|
|
| Ти с осцилоскопа ли ги нагласяш-не ми се вярва! Няма ли по-прост но ефективен метод за настройка-не на око разбира се. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 22:48 Заглавие: |
|
|
| Дълбоко ме съмнява да може да се докара баланса на бялото по осцилограмите. Едно време го правех на око. След фиксиране на ниво черно, пускам от генератора бяло поле и въртя тримерите докато стане наистина бяло, като лист хартия. Обикновено резултата е добър. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 09, 2007 8:44 Заглавие: |
|
|
| Забелязал съм че по този начин при нагласяне на бялото после при пускане програма някаква и като намаля цветовете до нула чернобялото не ми харесва -все блъска на някой цвят,като го докарам с тримерите в това положение да ми хареса ,после пък при бял екран има лек фон на някой цвят.С кои тримери трябва да се почне настройката ,с групата CUT или DRIVER?Тези настройки се налагат не само при смяна на кинескоп но и при по продължително експлоатирани тв-та на които пушките им са се износили неравномерно и трябва да се донастройват режимите наново |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 09, 2007 12:54 Заглавие: |
|
|
| Добре де,споделете как ги настройвате вие ОПИТНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ!!! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 09, 2007 13:40 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | То трябва да имаш сигналгенератор вертикални цветни ивици и осцилоскоп -обикновено са си дадени осцилограмите на трите катода с такъв изпитателен сигнал. | Ето така! Не става само с ядене, иска и четене, но ти да си го намериш, не наготово! Като четохме дебелите книги някои хора ни се подиграваха, а сега искат наготово. Нищо лично към госта, нито го знам кой е нито пък той иска да го знаем. Това си е чисто теоретичен въпрос който има отговор в много от литературата, иска се само да я вземеш и да четеш. Е, затова мисля че не си струва да се пише тук по този въпрос, може и да греша , кой знае Ако благоволиш да се регистрираш и да си попълниш коректно профила, ще ти изпратя на лични как аз го правя.  |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 09, 2007 14:34 Заглавие: |
|
|
| Аз първо се опитвам да докарам идеални снежинки при липса на сигнал с CUT тримерите,после пускам телевизия и с намалям колора до нула и с другите два се опитвам да наместя чисто чернобяла картина без отенъци.Не знам дали това е точния начин,Пампоров би ли ми пратил на лични твоят метод за настройка |
|
|
 |
|